Povestea literei X

Povestea literei X

Exista odată o familie extraordinară cu extrem de mulți membri exuberanți. Plăteau cu toții taxe pentru un exponat din onix extrafin și materiale explozibile. În exteriorul locuinței extravagante fiecare membru exersa exerciții muzicale exersate cu exigență. Xenia, fata cea mică, era cea care exersa la maximum.

Într-o zi extrem de caldă, Xenia, care xeroxase axa maximelor axiome, ieși la plimbare prin pădurea exotică și mixtă, în care erau expuse multe bucăți de lemn uscat. Se gândi că ar putea construi un nou instrument cu acele bucăți de lemn. Ajunsă acasă, Xenia apelase la tatăl ei care fusese exmatriculat expres dintr-un context complex și paradoxal, sub pretextul unei explicații excelente. Văzând bucățile, acesta a experimentat o stare de extaz paradoxal exagerat complex și a așezat bucățile pe un suport după mărime. Și a construit și două bețisoare ca să lovească bucățile de lemn care vor scoate sunete cristaline.

Apoi i-a explicat Xeniei textual într-un discurs fără prefixe că este extenuat și posibil intoxicat cu o toxină pe bază de oxigen pentru că a exersat la saxofon. Xenia a exclamat: „Excepțional! De azi îl voi numi: xilofon”. În acea seară, Xenia a ținut un concert cu melodii exuberante din Texas. La final, a lăsat bețele cruciș peste xilofon.

De atunci, când oamenii voiau să scrie litera X, foloseau semnul bețelor Xeniei, care acum se relaxa într-un taxi de lux, cu parbriz convex și fix.

 

Iată 5 exerciții de dicție cu litera X:

① Xenia xeroxase axa maximelor axiome.

② Extremele extreme exaltau exuberantele exotice.

③ Examenele exigente executau exemplar elevii în exil.

④ Lux și paradox, asta exemplifica exasperata lipsită de exhibiții.

⑤ La expoziția extravagantă, Boxerii și Fox Ferrierii lătrau exuberant și miroseau în expectativă pantalonii din latex ai saxofonistului care când la xilofon.

 

★ Citește și: Povestea literei S

★ Citește și: Povestea literei Ș

★ Citește și: Povestea literei T

★ Citește și: Povestea literei Ț

★ Citește și: Povestea literei U

★ Citește și: Povestea literei V

 

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *