Dumitru Georgescu

Dumitru Georgescu

Biografie

Actor la Teatrul Național “Vasile Acsandri”, Iași

Trainer de: actorie, dicţie pentru copii și public speaking la Dicție.ro

Email: dumigeorgescu@gmail.com

Dumitru Georgescu este trainer de actorie la Școala TV pentru copii Dicție.ro. De asemenea, susține orele de actorie în cadrul Taberelor TV Dicție.ro și în cadrul Summer School Dicție.ro.

În 2013 câștigă la Cluj, premiul pentru debut la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”, tot în 2013 câștigă la Costinești, premiul pentru cel mai bun actor la Gala Tânărului Actor Hop, iar în 2015 premiul pentru cel mai bun actor la Audiția Națională, organizată de UNATC București.

A lucrat cu unii dintre cei mai importanți regizori de teatru din țară, participând în peste 60 de festivaluri din Budapesta, Norvegia, Polonia, Spania, Portugalia, Italia, Rusia, Praga, Ucraina și România.

Dumitru Georgescu absolvent al Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale „George Enescu”, Iași (2010) și absolvent al Școlii de Televiziune Tudor Vornicu, București (2009).

A fost actor al Teatrului pentru copii și tineret Luceafărul, Iași (2008-2015), actor fondator al trupei independente Frilensăr, București (2015-2018), iar în prezent este actor al Teatrului Național Vasile Alecsandri, Iași.

Abilităţi

Actorie
0%
Dicție
0%
Teatru de păpuși
0%
Dezvoltare personală
0%

3 lucruri despre Dumi

  • ACTOR
    A studiat arta actorului, arta animației de păpuși și marionete, dicție, canto, mișcare scenică și expresivitate corporală.

  • TRAINER DE ACTORIE PENTRU COPII
    A lucrat cu copii în cadrul mai multor ateliere de teatru în care a îmbinat imaginația, ludicul, jocurile de improvizație.

  • VOCEA PERSONAJELOR DIN POVEȘTI
    Actorul Dumitru Georgescu a animat vocal mai multe audio-book-uri.