Carmen Ivanov

Carmen Ivanov

Biografie

Founder&CEO al Dicţie.roTrainer de: dicţie, voice over, public speaking, radio/tv

Email: carmen.ivanov@dictie.ro

Profesor universitar și doctorand în Comunicare

Carmen Ivanov este unul dintre cei mai cunoscuți traineri de dicție din România, doctorand în Comunicare la SNSPA, a antrenat peste 15.000 de persoane în ultimii 18 ani pe zona de dicție, voice over și public speaking. Carmen Ivanov este profesor universitar asociat și predă cursuri de dicție și jurnalism sportiv la Facultatea de Jurnalism din cadrul FJSC.

Carmen Ivanov este trainer acreditat ANC (CNFPA) și a vorbit peste 10.000 de ore în faţa microfonului de radio şi cel puţin 50% din vremea asta a dedicat-o știrilor. Desigur, nu a ratat nici zona de televiziune unde a fost editor de jurnal la Realitatea TV, pentru că ştii cum se spune: “video killed the radio star”. În prezent Carmen Ivanov conduce Școala TV pentru copii Dicție.ro, unde susține și cursurile de dicție, radio și prezentare TV.

Autoarea manualelor de dicție Șase sași în șase saci și Străfurnica

Carmen Ivanov este autoarea manualelor de dicție: Șase sași în șase saci și a manualelor de dicție pentru copii: Străfrunica și prietenii săi și Străfurnica în căutarea Atlantidei, dar și a cărții 613 greșeli gramaticale în limba română.

Deși întreaga carieră a activat în domeniul radio și tv, facultatea pe care a absolvit-o este Dreptul și, mai mult, și-a continuat studiile cu un master în Științe Penale la Universitatea de Vest, Timișoara. Și-a început cariera în jurnalism la postul Radio Contact Reșița, ca prezentator de știri. Tot la Radio Contact a realizat și primele 500 de emisiuni de divertisment, de la producții de linie până la emisiuni specializate pe zona de gaming și IT.

Jurnalist de radio și televiziune

A hotărât apoi să părăsească stația locală Radio Contact Reșița pentru un post de prezentator de știri la Radio București, din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, pentru ca ulterior să se mute la Radio Mix FM, în postul de coordonator de știri, iar, în paralel, a luat primul său contact cu lumea televiziunii la postul N24, unde a fost, pe rând, editor de știri, voice over și prezentator. Realitatea TV a fost însă televiziunea emblemă pentru Carmen Ivanov, acolo unde a ocupat funcțiile de editor de jurnal și senior-editor la secția de social, dar după cinci ani a părăsit televiziunea și s-a întors în radio, la City FM, în calitate de director de știri. La radio Guerrilla, TANĂNANA și radio Gold FM a fost realizator de emisiuni, iar la radio KISS FM are propria emisiune de IT.

Carmen Ivanov – Vocea IVONA de la Amazon

Carmen Ivanov a fost selecționată pentru singurul sintetizator vocal din lume în limba română, creat de către o echipă din Polonia, care a căutat vocea perfectă pentru acest sintetizator. Programul a descompus în foneme vocea înregistrată inițial, iar acum recompune cuvinte, altfel spus, poate traduce cuvintele scrise în vorbe rostite și are aplicaţii multiple, de la comunicarea între persoane cu dizabilităţi, la trimiterea de e-mailuri audio. Pentru multă lume Carmen Ivanov este vocea de la Google Translate sau Duo Linguo – unele dintre aplicațiile care folosesc Ivona, achizitionat ulterior de Amazon.

Vocea Matrix – pentru medicină ORL

De asemenea, Carmen Ivanov a animat vocal în limba română programul Matrix în cadrul Institutului de Audiologie din Oldenburg Germania, program ce a revoluționat în 2018 modul în care se efectuează audiometria în întreaga Europă.

Primul curs de dicție susținut de Carmen Ivanov a fost pentru un grup de prezentatori de radio din diferite posturi din București, la Centrul pentru Jurnalism Independent, unde a devenit trainer permanent, mai apoi alăturându-se echipei Școlii de Televiziune Tudor Vornicu unde a activat până în 2018. De asemenea, a fost trainer al Școlii Radio, un proiect realizat de City FM și Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, dar și al Școlii Media FEM unde a susținut cursurile de dicție și lecturarea știrilor la microfon. Alte cursuri a susținut în zona de Public Speaking, Radio și Voice Over, în cadrul Dicție.ro.

Trainer de radio,televiziune și dicție

Carmen Ivanov predă cursuri de dicție, radio și televiziune la unele dintre cele mai importante instituții media: PRO TV, TVR, Realitatea TV, B1 TV, Trustul de presă al Armatei, Dolce Sport (Telekom Sport), Metropola TV, Radio Kiss FM, Magic FM, Rock FM etc.

Vocea reclamelor

Carmen Ivanov și-a împrumutat vocea de-a lungul timpului pe mai bine de 200 de reclame comerciale difuzate la radio și televiziune.

Vocea audiobook-urilor

Carmen Ivanov a animat vocal audiobookurile: Șase sași în șase saci (primul audiobook interactiv din România), Străfurnica și prietenii săi și Un monstru în vacanță.

Abilităţi

Dicţie
0%
Voice Over
0%
Public Speaking
0%
Radio/TV
0%

3 lucruri despre Carmen Ivanov

 • OM DE RADIO SI TELEVIZIUNE
  Carmen are peste 10.000 de ore în emisiuni live şi jurnale de ştiri. A lucrat la Radio Contact, Radio Bucureşti, Radio Mix FM, Radio City FM, TV N24, Realitatea TV, Realitatea.net, The Money Channel, Hit.ro, Radio Guerrilla, Gold FM. În prezent lucreză la KISS FM.

 • TRAINER ACREDITAT ANC
  A predat la Centrul pentru Jurnalism Independent, școala Media FEM și Școala Radio, PRO TV, TVR, Kiss FM, Rock FM și Magic FM. În prezent conduce Şcoala de Televiziune Dicție.ro unde predă un cursurile de dicție, radio și prezentare TV.

 • VOCEA CELUI MAI BUN SINTETIZATOR VOCAL ÎN LIMBA ROMÂNĂ
  Carmen a fost aleasă de către IVONA Software pentru a-şi împrumuta vocea şi a crea singurul sintetizator vocal profesional în limba română. IVONA Software, una dintre cele mai importante companii producătoare de soluţii text-to-speech, a fost achiziţionată de curând de către Amazon.com.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Comentariu

 • Oana Popescu Posted 03/07/2016 18:35

  Buna ziua Carmen, Oana Popescu este numele meu, am o fetita de 6 ani care o iubeste foarte mult pe Strafurnica.
  Asa de mult o iubeste incat nu a uitat nici acum, dupa mai bine de jumatate de an ca eu, am vandut masina cu CD-ul cu strafurnica inauntru :-(.
  Intrebarea este daca pot achizitiona numai CD-ul, cartea o avem dar ea este atasata foarte mult de vocea strafurnicii :-).

  Multumesc frumos,
  OP
  0723227237

Rubrica de comentarii este închisă.