Ce poate diferenția un voice over bun de unul mai puțin bun?

Ce poate diferenția un voice over bun de unul mai puțin bun?

VOICE OVER BUN. Meseria de voice over face parte din noul val, cel al profesiilor strâns legate de evoluția tehnologiei, de avântul internetului și de liberalizarea accesului la informație.

Este o ocupație foarte căutată, mai ales că acum agențiile de publicitate și marile corporații au nevoie de actori vocali pentru numeroase proiecte de imagine, campanii media și emisiuni sau podcasturi.

Este important pentru cel care alege această meserie să știe cum să o desfășoare în mod profesionist.

Curs de Voice Over de audiobook, online, din 04 aprilie 2024

Ce poate diferenția un voice over bun de unul mai puțin bun?

Iată listă cu CINCI lucruri care fac diferența între un voice over bun și unul mai puțin bun.

Etica muncii

Etica muncii este esențială în orice domeniu, însă cu atât mai mult când vine vorba de activitatea unui actor vocal. De cele mai multe ori, un voice over e nevoit să lucreze pe cont propriu ca freelancer. De aceea, este responsabil direct pentru proiectele pe care le duce la bun sfârșit.

Munca unui actor vocal nu se rezumă la cele 30 de secunde de înregistrare pentru un spot de televiziune sau radio. Este mai mult de-atât.

Un voice over bun are și un portofoliu divers cu numeroase proiecte finalizate. Are de asemenea și o rutină bine stabilită, chiar dacă traversează poate o perioadă cu mai puține proiecte. Trebuie să fie bine organizat și trebuie să rămână într-un permanent contact cu potențiali clienți.

De aceea, trebuie să aibă și o strategie de social media bine pusă la punct, dar și un site cu cele mai reușite proiecte.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Dicție

Deși pare redundant, dicția antrenată este punctul de pornire al oricărui voice over. E adevărat că nu e suficient ca un actor vocal să pronunțe toate sunetele corect, mai are nevoie și de emoție și mesaj în ceea ce spune. Însă e greu să imprimi emoție și mesaj dacă forma în care este reprodus textul scârțâie.

Aici, pe blogul dicție.ro, îți prezentăm săptămânal exerciții de dicție potrivite pentru nivelul tău.

Poți alege și un curs de voice over marca Dicție.ro, cu Alex Tuhuț (Magic FM), Mihai Crăciun (fondator Collegio.ro și comentator sportiv) și Carmen Ivanov (Kiss FM).

Curs de Voice Over de audiobook, online, din 04 aprilie 2024

Capacitatea de rămâne deschis la provocări

Este esențial pentru un voice over să nu ajungă într-o anumită zonă de confort, iar dacă ajunge să caute permanent provocări noi. Poate pentru un voice over este o adevărată provocare să dubleze desene animate, pentru un altul să nareze un audiobook, iar poate pentru un alt voice over este o provocare să comenteze un meci de fotbal.

Oricare ar fi lucrul care te scoate din zona de confort încearcă să îl faci cât mai des.

De asemenea, un voice over trebuie să fie deschis și să meargă întotdeauna la evenimente și să facă networking.

Proiecte duse la bun sfârșit

Proiectele duse la bun sfârșit sunt cea mai importantă carte de vizită pentru un actor vocal care se respectă. Nu uita acest aspect și onorează-ți întotdeauna angajamentele.

E constant

A fi voice over nu înseamnă un program fix de la 09:00 la 17.00. A fi voice over înseamnă un program full time de cele mai multe ori.

Să fii constant ca voice over nu înseamnă totuși să lucrezi non-stop, ci mai degrabă să te preocupi permanent de proiectele tale sau de potențiale alte proiecte.

Pentru că nu poți pune „voci” continuu, poți folosi timpul rămas pentru documentare, cursuri, exerciții de dicție, evenimente, emisiuni și alte lucruri care să te țină „conectat”.

Foto: Cristian Andrei

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară din martie 2024.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *