Cărţi

613 greșeli gramaticale în limba română

45.00 lei

613 greșeli gramaticale în limba română, de Carmen Ivanov, este o lucrare ce își propune să atragă atenția asupra formelor greșite ale cuvintelor folosite în mod uzual în limba română și să ajute la corectarea modului în care vorbim.

Demersul autoarei acestei culegeri este, fără îndoială, unul îndreptat spre corectarea greșelilor de limbă română, fonetică sau gramatică și de a atrage atenția asupra faptului că fiecare dintre noi suntem datori să ne perfecționăm continuu, mai ales când vine vorba despre limba maternă, pe care o folosim atât în mediile academice, cât și acasă, pe stradă sau la serviciu.

Cartea conține și 50 de teste de gramatică pentru verificarea cunoștințelor.

 

În stoc

Descriere

Culegerea 613 Greșeli gramaticale în limba română este un manifest împotriva trunchierii limbii române și ne dorim să atragem atenția asupra modului defectuos în care este folosit acest instrument de comunicare chiar de la cel mai înalt nivel, însă nu doar acolo, ci și în școli, pe stradă sau chiar acasă.

Greșelile de limbă sunt din ce în ce mai numeroase, iar obiectivul acestei cărți este acela de a prezenta care sunt cele mai frecvente greșeli de exprimare în limba română.

Variantele corecte prezentate în această carte au o bază științifică fermă: cea mai nouă ediție a Dicționarului ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române (Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, Editura Univers Enciclopedic, ediția 2005), lucrare fundamentală pentru studiul limbii române, dar și Dicționarul explicativ al limbii române (Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, ediția 2016).

Comandă acum cartea 613 greșeli gramaticale în limba română, de Carmen Ivanov.

Pentru comenzi telefonice sună la 0728855221.

Limbajul lucrării 613 Greșeli gramaticale în limba română este accesibil oricărui cititor pentru că nu este foarte tehnic și vine în sprijinul celor care vor să vorbească o limbă română corectă și să-și consolideze abilitățile de comunicare.  Această lucrare se adresează tuturor celor care își doresc să vorbească limba română în mod corect: elevi, studenți, cadre didactice, traineri, jurnaliști, avocați sau comunicatori în general.

Mulți dintre români știu să folosească în mod corect limba română, cunosc regulile gramaticale deci nu pot trece cu vederea aceste derapaje lingvistice traduse prin exprimări de genul: “Orice om îi este frică”, “alegeri parlamentale” sau anul 2020 citit 20-20, derapaje lingvistice făcute chiar de un fost premier al României, în transmisiuni televizate.

Trebuie menționat faptul că întreg proiectul 613 Greșeli gramaticale în limba română a pornit de la faptul că auzim frecvent în jurul nostru persoane care folosesc incorect limba română, formele sau sensurile cuvintelor, încât îți vine să le corectezi, chiar dacă nu cunoști aceste persoane.

Prin cartea 613 Greșeli gramaticale în limba română avem acum ocazia, din ce în ce mai rară, de a deveni mult mai buni în vorbirea de zi cu zi sau în fața unui public, ci și oameni mai buni, din respect pentru limba pe care am moștenit-o.

Carmen Ivanov este trainer de dicție, radio și televiziune, doctorand SNSPA în Comunicare și este unul dintre cei mai cunoscuți traineri de dicție din România, a antrenat peste 15.000 de persoane în ultimii 18 ani pe zona de dicție, voice over și public speaking.

Carmen Ivanov este trainer acreditat ANC (CNFPA) și a vorbit peste 10.000 de ore în faţa microfonului de radio şi cel puţin 50% din vremea asta a dedicat-o știrilor. Desigur, nu a ratat nici zona de televiziune unde a fost editor de jurnal la Realitatea TV, pentru că se spune: “video killed the radio star”. În prezent Carmen Ivanov conduce Școala TV pentru copii Dicție.ro, unde susține și cursurile de dicție, radio și prezentare TV.

Carmen Ivanov a scris pe lângă 613 Greșeli gramaticale în limba română și manualul de dicție Șase sași în șase saci.

Informații suplimentare

Dimensiuni 240 × 170 mm
Editura

Paginarium

Vârsta recomandată

6-66 de ani

Data apariţiei

August 2020

ISBN

978-606-94886-1-4

Pagini

198

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „613 greșeli gramaticale în limba română”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *