Trei moduri simple prin care vei pronunța anumite cuvinte mai ușor

Trei moduri simple prin care vei pronunța anumite cuvinte mai ușor

Poate te regăsești în anumite situații de viață în care ți-ai dori să poți pronunța anumite cuvinte bine, din prima, astfel încât să eviți momentele stânjenitoare.

Poate ai o funcție importantă, poate ești la prima întâlnire cu cineva sau poate în prima zi la noul loc de muncă. Toate aceste situații, dar și altele pun o presiune deja mare pe umerii multor persoane.

Emoțiile sunt bune, însă doar în punctul în care ajung să fie și constructive. Emoțiile neconstructive și pe care ar trebui să le faci să dispară sunt generate și de teama de eșec. Teama de eșec nu-i bună, așa că trebuie să faci tot ce ține de tine pentru a fi cea mai bună versiune a ta. Teama de eșec va scădea considerabil.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Trei moduri simple prin care poți pronunța anumite cuvinte mai ușor

Ți-am pregătit trei moduri simple prin care vei pronunța anumite cuvinte mai ușor.

#1 Citește cu voce tare

Unul dintre cele mai simple exerciții pe care le poți face este cel de a citi cu voce tare. Orice… știri, beletristică, cărți tehnice, articole pe internet sau povești pentru cel mic înainte de culcare.

Este un exercițiu care te face conștient de anumite automatisme verbale. Pasul următor este să începi să le corectezi.

Cum faci asta?

Te înregistrezi și apoi asculți, identifici greșeala și apoi lucrezi intens la îndreptarea ei.

#2 Încălzire, încălzire, încălzire

Uneori ajungem să nu pronunțăm cuvintele până la capăt sau să „mușcăm” anumite sunete pentru că vocea nu este încălzită. E la fel ca la sport, unde riscul de accidentare crește dacă încălzirea este necorespunzătore.

Cântăreții, oamenii de televiziune și actorii au un set de exerciții pe care le fac pentru a-și pregăti vocile înainte de a urca pe scenă, a cânta sau a prezenta.

Ai putea să faci și tu asta înainte să mergi acele întâlniri importante despre care ți-am vorbit mai sus. Poți considera că în fiecare zi s-ar putea ivi o oportunitate, așa că le poți include în rutină.

Îți recomand să începi fiecare dimineață cu câteva exerciții de încălzire pentru mușchii faciali. Două dintre ele, pe scurt:

Trageţi puternic de colţurile gurii, printr-un zâmbet forţat şi pronunţaţi cu voce tare grupul de sunete: x-o-x-o. Acest exerciţiu va contribui la flexibilitatea muşchilor faciali. Se execută timp de 20 de secunde.

Pronunţaţi un b prelung şi vibrat. Încercaţi să vă folosiţi doar de buze pentru a emite acest sunet, iar durata sa ar trebui să fie de minimum 5 secunde, după care exerciţiul se reia.

#3 Încurcă limba

Ca orice abilitate, dicția necesită mult exercițiu susținut. De aceea, încearcă să implementezi o rutină în viața ta, pe care să o respecți cu sfințenie.

Pentru început poți căuta o serie de exerciții care să nu dureze mai mult de 15 minute pe zi, apoi poți crește progresiv în funcție de viteza cu care vrei să îți îmbunătățești dicția.

Găsești foarte multe exerciții interesante pe Dicție.ro

Antrenamentul este esențial când vrei să crești și să ajungi cea mai bună versiune a ta. De aceea, îți recomand să nu sari peste antrenamentele zilnice.

Curs de Voice Over, în 17 februarie 2024, la București

Foto: Pexels

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară din 17 februarie 2024.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *