Te-ai întrebat vreodată ce poți face cu vocea ta?

Te-ai întrebat vreodată ce poți face cu vocea ta?

Ce poți face cu vocea ta? Este o întrebare pe care orice voice-over și-a pus-o într-un anumit moment al carierei sale.

Curiozitățile de acest fel apar mai ales la început, dar este perfect în regulă să îți pui în mod constant întrebări despre direcția pe care o urmezi. Eviți astfel să ajungi într-o zonă nedorită, mai exact să lucrezi pe pilot automat.

Întrebarea din titlu se referă bineînțeles la varietatea de activități pe care le poți derula cu ajutorul vocii tale.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Ce poți face cu vocea ta?

Iată o listă de trei direcții diferite, dar care au ca numitor comun vocea ta.

Curs de Voice Over de audiobook, online, din 09 mai 2024

Audiobook și podcast

Munca de actor vocal nu se rezumă doar la reclame. Este un job complex, care implică o întreagă gamă de abilități. Una dintre cele mai populare direcții este cea legată de audiobook-uri și podcasturi. Vocea ta poate face multe.

În prezent oamenii sunt în permanentă mișcare, iar atunci când sunt chestionați cu privire la lecturi, mulți răspund fără echivoc că au început să acorde din ce în ce mai puțin timp cititului clasic în favoarea cărților audio.

Au apărut numeroase aplicații pentru lecturi în format audio, iar cu asta și o mare oportunitate pentru oamenii care fac voice-over.

Oportunitatea nu trebuie ratată. Un voice-over trebuie să spună într-adevăr o poveste, iar felul în care interpretează diferite personaje nu poate lăsa loc de plictiseală.

Ascultarea unei cărți audio trebuie să fie dinamică și să ofere ascultătorului o experiență interesantă. Poți face acest lucru cu o dicție lucrată, cu o voce deosebită și cu o intonație potrivită.

Radio

Multă lume consideră radioul deja mort, însă chiar dacă cifrele de audiență au mai scăzut, radioul poate fi în continuare o rampă de lansare și un mediu care te ajută să te afirmi mai ales dacă ești la început de drum.

Radioul te disciplinează pentru că reprezintă o sumă de proceduri care urmate întocmai duc la un rezultat scontat.

Ai posibilitatea să înveți lucruri noi și să îți pui la punct, grație feedback-ului, vocea și felul în care spui povești.

Animații pentru copii

Mai ales pentru copii, vocile din desene animate reprezintă un întreg univers. De aceea, anumite fețe pot fi uitate, dar vocile vor rămâne în mintea celor mici timp îndelungat.

Să îți desfășori job-ul de voice-over în lumea animaților pentru copii reprezintă una dintre cele mai mari oportunități pentru actorii vocali.

Ai o varietate însemnată de producții și o expunere la care nu te-ai aștepta.

Foto: Pexels

 

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară din mai 2024.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *