Știai că Mark Hamill, care i-a dat viață lui Luke Skywalker, este și un celebru voice over?

Știai că Mark Hamill, care i-a dat viață lui Luke Skywalker, este și un celebru voice over?

Meseria de voice over este, mai ales în străinătate, foarte apreciată și aduce actorilor numeroase beneficii, precum cele materiale și notorietate.

Cu toate acestea, sunt unii actori oricum populari, care și-au împrumutat vocea în sute de show-uri, însă despre care lumea nu știe multe amănunte.

Este și cazul lui Mark Hamill, pe care multe persoane îl știu din Star Wars, dar despre care puțin știu că este și un prolific voice over.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Cine este Mark Hamill și căror eroi le-a dat viață?

Mark Hamill s-a născut 25 septembrie 1951 în Oakland, California. Este un actor american cunoscut în special pentru rolul Luke Skywalker din seria Războiul Stelelor.

Este descris de critici drept un actor care-și poate schimba vocea în numeroase registre, motiv pentru care a putut interpreta numeroase personaje, chiar foarte diferite între ele.

De exemplu, i-a dat viață lui Joker în mai multe serii animate Batman, prima fiind cea din 1992. A urmat apoi unul dintre cele mai bune roluri, Hobgoblin din seria animată cu Spider0Man, Maximus din Fantastic Four, Skips din Regular Show sau multe alte personaje pentru studiourile DreamWorks.

În rolul lui Luke Skywalker, Hamill spune că a ajuns mai degrabă dintr-o întâmplare.

Robert Englund dădea o audiție pentru un rol în Apocalypse Now când a traversat sala în care aveau loc audiții pentru Star Wars al lui George Lucas. După ce a urmărit audițiile pentru o vreme, și-a dat seama că Hamill, prietenul său, ar fi perfect pentru rolul lui Luke Skywalker.

El i-a sugerat lui Hamill să dea o audiție pentru rol, iar după cum s-a dovedit Hamill l-a și luat.

Meseria de actor vocal a început-o în anii ’70, dând voce personajului Corey Anders în desenul animat Jeannie, difuzat de Hanna-Barbera Productions.

Foto: imdb.com

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară din 17 februarie 2024.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *