Cum a ajuns Sir David Attenborough o legendă în lumea „vocilor”?

Cum a ajuns Sir David Attenborough o legendă în lumea „vocilor”?

Sir David Attenborough a devenit o legendă, iar vocea sa a însoțit generații întregi de-a lungul timpului în călătorii fascinante despre natură, lumea sălbatică din jurul nostru și despre minuni mai puțin cunoscute ale Terrei.

A devenit o adevărată legendă în lumea „vocilor”, documentarele narate de Sir David Attenborough devenind lucrări de referință și adevărate oaze de cunoaștere.

Curs de Voice Over de audiobook, online, din 04 aprilie 2024

Cine este Sir David Attenborough?

Sir David Attenborough este redactor științific și cercetător naturalist britanic, ajuns la venerabila vârstă de 97 de ani. Cariera lui de „voce” a științelor naturii a început cu peste 70 de ani în urmă.

S-a născut pe 8 mai 1926 în Regatul Unit. De altfel, Sir David Attenborough este considerat de britanici o „comoară națională”.

A reușit să devină o voce care să te țină cu sufletul la gură, să dea tonul proiectelor în care a fost implicat și să transmită emoții puternice.

Dat „voce” multor proiecte populare. Printre acestea amintim doar câteva dintre cele mai recente:

  • Wildlife on One (1977–2005)
  • BBC Wildlife Specials (1995–2008)
  • The Blue Planet (2001)
  • Planet Earth  (2006)
  • Nature’s Great Events (2009)
  • Life (2009)
  • Frozen Planet (2011)

A scris și numeroase cărți, iar pentru toate acestea a fost distins cu premii importante. De pildă, este singura persoană din lume care a câștigat premiiBAFTA pentru producții în alb-negru, color, HD, 3D și 4K.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Cum a ajuns la BBC?

David Attenborough și-a trimis, în 1950, CV-ul la postul BBC. Nu a fost acceptat din prima, însă oportunitatea vieții sale s-a numit Mary Adams, șefa departamentului de știri de la BBC, care-a hotărât să-i dea o șansă.

Mai întâi a fost angajat producător, dar era considerat nepotrivit pentru „sticlă”, deoarece șefii lui susțineau că avea dinții prea mari.

Totuși, prin profesionalismul său, în 1954, Attenborough a convins BBC-ul să-l trimită în Sierra Leone care regizor al serialului „Zoo Quest”. De acolo, restul este istorie.

Foto: Facebook/WWF UK

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară din aprilie 2024.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *