Se pune PUNCT după ghilimelele finale?

Se pune PUNCT după ghilimelele finale?

SEMNELE CITĂRII sau GHILIMELELE ( „…”, « … » ) sunt semne grafice care se utilizează când se reproduce întocmai un text spus (sau scris) de cineva. Cu alte cuvinte, ghilimelele se întrebuințează, de regulă, fie înainte și după reproducerea unui text, fie pentru a exprima ironia față de cel care folosește cuvântul sau grupul de cuvinte reprodus, fie pot închide cuvintele asupra cărora vorbitorul vrea să insiste, să atragă atenția în mod deosebit sau să le dea o mai mare importanță decât în realitate.

Dacă ne referim la o comunicare independentă enunțiativă, ghilimelele finale se pun DUPĂ punctul care anunță sfârșitul ei.

Exemplu:

✅: „Iarna este anotimpul meu preferat.”

❌: „Iarna este anotimpul meu preferat”.

 

🔎 Citește și:

Sindromul ghilimelelor – citirea semnelor de punctuație

Sindromul virgulei – citirea semnelor de punctuație

 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

 

foto: Pexels

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *