O poveste pentru dicția copilului tău

O poveste pentru dicția copilului tău

Pentru un copil este esențial să vorbească clar și corect, fiind în perioada în care asimilează o cantitate uriașă de informații. În plus, nu va mai fi necesar ca pe viitor puștiul tău să aibă nevoie de corectarea unor defecte grave de vorbire și, mai mult, își va face prieteni mult mai ușor.

Vrei ca micuțul tău să vorbească mai clar?

Ți-am pregătit un exercițiu de dicție special. Mai exact, este vorba despre o poveste pentru dicția copilului tău… și un mod util de a petrece timp de calitate cu acesta.

Mai întâi îți recomand să începi cu câteva exerciții de încălzire.

  • Trageţi puternic de comisurile (colţurile) gurii, printr-un zâmbet forţat şi pronunţaţi cu voce tare grupul de sunete: x-o-x-o.
  • Pronunţaţi un b prelung şi vibrat. Încercaţi să vă folosiţi doar de buze pentru a emite acest sunet, iar durata sa ar trebui să fie de minimum 5 secunde.
  • Plasaţi vârful limbii pe fiecare măsea şi dinte în parte, întâi pe arcada inferioară, a mandibulei, apoi pe cea superioară, a maxilarului.

Toate exercițiile sunt extrase din manualul „Străfurnica și prietenii săi”, de Carmen Ivanov. Îl puteți comanda de AICI.

Sunt recomandate copiilor între 3 și 12 ani, însă le pot face și adulții.

Utilizează un creion – „Străfurnica și vizitatorul necunoscut”

Citește acest text folosind un creion așezat în spatele caninilor.

Forfotă mare era în pădure deunăzi. Toate animalele alergau de colo până colo și vorbeau aproape în șoaptă despre vizitatorul necunoscut. Vulpea spunea că sigur e un raton care s-a rătăcit prin pădurea lor, pescărușul Piști credea că un iepure mai mare cu urechi mici a trecut prin luminiș chiar prin fața sa. 

Jupânul leopard, care și-a pierdut petele, examina cu atenție un trunchi de copac pe care erau urme de gheruțe. El spune că un animal destul de elegant s-a cățărat până în vârf și apoi l-a văzut rostogolindu-se până jos, pe pământ. 

Și hipopotamul Hippo-Tippo le spune celorlalți că e convins că vizitatorul e de naționalitate chineză, are lăbuțele de culoare neagră și năsuc umed, seamănă cu un motan și crede că are și un blazon de domn. 

Lupul cu coada cea sură spunea însă că vizitatorul necunoscut nu e altceva decât un căpcăun alb cam capsoman, cu privire de hoțoman, ce a stat ore-n șir cățărat pe-un bolovan și căra după el un baston pe care l-a furat de pe un horn. 

Continuarea… în manualul „Străfurnica și prietenii săi”, de Carmen Ivanov. Îl puteți comanda de AICI.

Foto: Cristian Andrei/cristianandrei.ro

Tabere de vară

A venit vara, iar cei mici sunt oficial în vacanță. Dacă vrei ca micuțul tău să petreacă un timp de calitate, îți recomand taberele marca Dicție.ro, în care cei mici învață să vorbească corect, învață tehnici de actorie, dar și de televiziune sau radio. Mai mult, distracția este și ea garantată.

Tabăra TV Dicție.ro copii: 17-23 iulie 2023 (7 zile/6 nopți) – mai sunt 8 de locuri disponibile

Unde? La Bușteni, județul Prahova. 34 de locuri sunt disponibile în această tabără! Pentru a rezerva un loc trebuie efectuată înscrierea și achitat un avans de 800 de lei nerambursabil. Costul total al taberei este de 2600 de lei.

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Tabăra Urbană de Televiziune Dicție.ro, 10-14 iulie 2023, la București

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *