O aplicație utilă comentatorilor sportivi

O aplicație utilă comentatorilor sportivi

Comentatorii sportivi au o misiune dificilă și din perspectiva documentării pe care trebuie să o facă înainte de o competiție, pentru a oferi cele mai relevante informații, însă au un examen greu și când vine vorba de pronunția numelor unor sportivi.

Lucrurile se complică dacă aceștia vin din Turcia, Africa sau Asia, de pildă.

Aici, pe dicție.ro, ți-am prezentat câteva situații celebre ale unor nume de sportivi pronunțate eronat: Markéta Vondroušová, Iga Świątek sau Erling Haaland. 

Dacă ești pasionat de comentariul sportiv, îți prezint azi o unealtă foarte utilă. Este folositoare și dacă lucrezi cu nume străine sau călătorești mult.

Este vorba despre Forvo, un site web care permite redarea unor secvențe audio cu pronunția corectă în multe limbi de pe Terra.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Sunt mii de exemple cu vorbitori nativi ale unor limbi precum germană, franceză, engleză, turcă și multe altele care pronunță anumiți termeni corect.

Foto: Pexels

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară între 16-17 septembrie 2023 și 07-08 octombrie 2023 Curs Voice Over.

 

Hai și tu, din septembrie, la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *