Jim Cummings, printre cei mai populari actori vocali din lume

Jim Cummings, printre cei mai populari actori vocali din lume

Jim Cummings este unul dintre cei mai populari actori vocali din lume. Meseria de voice-over are deja o istorie lungă în Statele Unite și Marea Britanie, printre altele.

A început să prindă mult teren și la noi, mai ales în anii ce au urmat Revoluției din 1989. De aceea, actorii vocali din Occident sunt și astăzi o inspirație pentru cei români și cu toții reprezintă exemple de „așa da”.

Urmărind carierele unor voice-overi care au scris istorie poate fi o inspirație și pentru un actor vocal român aflat la început de drum.

Jim Cummings este cunoscut pentru vocea lui Winnie the Pooh.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Cine este Jim Cummings, unul dintre cei mai populari actori vocali din lume?

Jim Cummings se numără printre cei mai populari voice-overi din lume pentru că a dat viață unor personaje iubite de toți copiii.

Așa se face că simpaticul Winnie the Pooh și ferocele Diavol Tasmanian au ceva în comun. Pe Jim Cummings. El i-a dat viață ursulețului Winnie, dar și prietenului Tigger în ultimii 30 de ani.

A dublat sute de personaje, inclusiv vocea lui Scar în „The Lion King” și a lui Kaa din „The Jungle Book 2”.

James Jonah „Jim” Cummings s-a născut pe 3 noiembrie 1952 în Statele Unite. Primul său rol a fost în opera Circul lui Dumbo. Și-a început cariera în anii ’80, iar cel mai des a lucrat cu The Walt Disney Company și Warner Bros.

Alte roluri notabile includ Fat Cat și Monterey Jack în „Chip ‘n Dale: Rescue Rangers”, personajul principal din Darkwing Duck, Kaa în Jungle Cubs.

Recent, a devenit gazda unui podcast. Se numește „Toon’d In”, iar Cummings vorbește despre personajele cărora le-a dat voce de-a lungul anilor, iar diverși alți artiști vocali sunt invitați.

VIDEO. Momente memorabile ale lui Jim Cummings

Foto: YouTube/Great Big Story

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară din mai 2024.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *