Iată 10 exerciții de dicție de care sigur ai nevoie

Iată 10 exerciții de dicție de care sigur ai nevoie

Ți-am pregătit zece exerciții de dicție care te vor ajuta indiferent dacă ești începător sau avansat.

De ce? Sunt concepute special să te pună în dificultate chiar dacă ai ceva experiență în domeniu, dar nu sunt nici atât de complex încât un începător să nu le poată face cu suficientă ambiție.

Trebuie spus că, personal, recomand o serie de exerciții pentru încălzirea aparatului fonator.

  • Trageţi puternic de comisurile (colţurile) gurii, printr-un zâmbet forţat şi pronunţaţi cu voce tare grupul de sunete: x-o-x-o.
  • Pronunţaţi un b prelung şi vibrat. Încercaţi să vă folosiţi doar de buze pentru a emite acest sunet, iar durata sa ar trebui să fie de minimum 5 secunde.
  • Plasaţi vârful limbii pe fiecare măsea şi dinte în parte, întâi pe arcada inferioară, a mandibulei, apoi pe cea superioară, a maxilarului.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Așadar, iată 10 exerciții de dicție de care sigur ai nevoie

#1 Sașa rostește șase sași în șase saci cât cosește șase saci.

#2 Cizmarul cizmărește cizmele necizmărite ale cizmăriței și cizmăreasa așteaptă cizmăreala cizmelor necizmărite ale cizmarului.

#3 Lugubru dar longitudinal, latitudinal, lateral, lagunar și lacunar, așa stătea lăcusta lacului lucitor, lungită laolaltă cu libelula lunatică la lumina lampadarului.

#4 O mierliță fuflendiță fuflendi-fuflendăriță nu poate să fuflendească fuflendi-fluflendăreasacă pe mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendăroiul. Dar mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendăroiul poate ca să fuflendească fuflendi-fluflendăreasacă pe mierlița fuflendița fuflendi-fuflendăriță.

#5 Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie, unde se descocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriti, ca să se descocostârcărească de cocostarcâria lui.

#6 Și iată calul, ce dă cu copita-n ogarul ce-aleargă motanul ce-nhață canarul ce-și face cuibarul atras de grânarul ce sta în hambarul pe care l-a înalțat lângă casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack.

#7 Interconectivitatea axonilor mielinizați prin introspecție a avut un aport decisiv metacognitiv asupra reflecției activ-reflexive a zonei cortexului prefrontal.

#8 Cucu cu cucuveaua au cucăit cu curaj în cuibul cucului cu cucuruz.

#9 Paralelipipedul perpendicular peretelui din plastic se prăpădea pe un alt paralelipiped perpendicular peretelui din plan.

#10 Iată casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack. Și iată hambarul pe care tâmplarul l-a înălțat lângă casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack.

Nu uita, o dicție bună îți poate crește încrederea de sine, îți poate aduce un job mai bine plătit și te ajută să ai relații mai bune cu oamenii din jurul tău.

Curs de Voice Over de audiobook, online, din 04 aprilie 2024

Toate exercițiile sunt extrase din manualul „Străfurnica și prietenii săi”, de Carmen Ivanov. Îl puteți comanda de AICI.

Foto: Cristian Andrei

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară din aprilie 2024.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *