Gilbert Gottfried, una dintre „vocile” legendare de la Hollywood

Gilbert Gottfried, una dintre „vocile” legendare de la Hollywood

Gilbert Gottfried, o voce legendară. În România, meseria de voice-over a devenit tot mai populară în ultimii 10-15 ani, însă în alte țări are o istorie mult mai lungă. Carierele actorilor vocali din Statele Unite și Marea Britanie au depășit granițele acestor teritorii.

Unii dintre acești actori au ajuns cunoscuți inclusiv în România, pe măsură ce românii au început să înțeleagă tot mai bine limba engleză.

Gilbert Gottfried, de exemplu, este una dintre vocile legendare de la Hollywood. I-a dat „viața” papagalului Iago din „Aladdin”, dar a narat și multe reclame de radio sau televiziune.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Cine a fost Gilbert Gottfried?

Gilbert Gottfried, care s-a stins din păcate în 2022, şi-a început cariera în adolescenţă pe scenele de stand-up comedy din New York. El a făcut parte din echipa „Saturday Night Live” de la NBC şi a fost un invitat frecvent la emisiuni de talk-show, inclusiv la roast-urile marilor vedete.

Vocea sa avea o particularitate… era considerată „stridentă”, motiv pentru care Gilbert Gottfried a putut da voci unor necuvântătoare, cum ar fi papagalul Iago din „Aladdin” de la Disney, pasărea robotică Digit din „Cyberchase” şi raţa Aflac din reclamele unei companii de asigurări cu același nume.

În anii ’90, Gottfried a obţinut roluri în filme precum „Problem Child”, „Highway to Hell” şi „Looks Who’s Talking Too”.

Şi-a împrumutat vocea pentru rolurile Kraang Subprime în seria „Teenage Mutant Ninja Turtles”.

VIDEO. Momente memorabile ale lui Gilbert Gottfried

 

Foto: Captură Youtube/WatchMojo.com

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară între 09 -10 decembrie 2023 Curs Voice Over.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *