Frank Welker, unul dintre cei mai interesanți actori vocali din istorie

Frank Welker, unul dintre cei mai interesanți actori vocali din istorie

Unii actori vocali vor rămâne pentru totdeauna în mințile și în inimile ascultătorilor. Au devenit adevărate legende punând voci în producții care au făcut înconjurul planetei și care au bucurat sute de generații de copii și adulți.

Este și cazul lui Frank Welker, un voice-over legendar care poate fi considerat unul dintre cei mai interesanți și cunoscuți actori vocali care au existat vreodată.

Dacă numele lui nu îți spune ceva la prima vedere, o să îți schimbi perspectiva când îți voi spune că este legat de „Scooby-Doo, Where Are You!”, „Inspector Gadget”, „The Simpsons”, „Garfield”, „Transformers” și alte sute de  producții animate populare în toată lumea.

Franklin Wendell Welker s-a născut la 12 martie 1946. Și-a început cariera în anii 1960 și, conform datelor disponibile, și-a împrumutat vocea în peste 800 de producții, de la filme, desene animate și jocuri video, devenind unul dintre cei mai prolifici actori vocali din toate timpurile.

Primul său rol major a venit în 1969 ca Fred Jones în franciza Scooby-Doo.

Un lucru care l-a transformat imediat într-o „voce” deosebită și foarte căutată a fost talentul său de a imita și de crea efecte vocale pentru animale. De altfel, i-a dat voce lui Scooby și numeroaselor alte animale pentru celebra franciza. Publicațiile americane scriu despre el că studiourile îi oferă contracte special pentru această abilitate.

În 2016, a primit un premiu Emmy pentru întreaga carieră.

Meseria de voice-over îți oferă o gamă largă de posibilități când vine vorba de zonele în care poți profesa. Poți fi voce de reclame, de audiobook, de anunțuri sau… de desene animate.

Cursuri de voice-over marca Dicție.ro

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următorul curs are loc între 16-17 septembrie 2023 

Foto: collider.com

Tabere de vară

A venit vara, iar cei mici sunt oficial în vacanță. Dacă vrei ca micuțul tău să petreacă un timp de calitate, îți recomand taberele marca Dicție.ro, în care cei mici învață să vorbească corect, învață tehnici de actorie, dar și de televiziune sau radio. Mai mult, distracția este și ea garantată.

Tabăra TV Dicție.ro copii: 17-23 iulie 2023 (7 zile/6 nopți) – mai sunt 8 de locuri disponibile

Unde? La Bușteni, județul Prahova. 34 de locuri sunt disponibile în această tabără! Pentru a rezerva un loc trebuie efectuată înscrierea și achitat un avans de 800 de lei nerambursabil. Costul total al taberei este de 2600 de lei.

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Tabăra Urbană de Televiziune Dicție.ro, 26-30 iunie 2023, la București

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *