Pentru zilele libere: șase exerciții de dicție

Pentru zilele libere: șase exerciții de dicție

PENTRU ZILELE LIBERE. Ție ce îți mai face dicția? Știai că dicția începe să „scârțâie” dacă nu o antrenezi cu consecvență și seriozitate? Se întâmplă chiar și vorbitorilor cu experiență.

Așa că iată ce îți propun… Proabil ai câteva zile libere în această perioadă. Îți propun ca în aceste zile să aloci 30 de minute de antrenament pentru o vorbire corectă. E ca atunci când mergi la sală sau îți pregătești un prânz sănătos. Tot de sănătate ține și o vorbire îngrijită până la urmă.

Trebuie să tratezi antrenamentele cu seriozitate, dar în același timp trebuie să rămâi și flexibil.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Mai întâi îți recomand să începi cu câteva exerciții de încălzire.

  • Trageţi puternic de comisurile (colţurile) gurii, printr-un zâmbet forţat şi pronunţaţi cu voce tare grupul de sunete: x-o-x-o.
  • Pronunţaţi un b prelung şi vibrat. Încercaţi să vă folosiţi doar de buze pentru a emite acest sunet, iar durata sa ar trebui să fie de minimum 5 secunde.
  • Plasaţi vârful limbii pe fiecare măsea şi dinte în parte, întâi pe arcada inferioară, a mandibulei, apoi pe cea superioară, a maxilarului.

Zilele libere: Iată ce trebuie să faci

Am pregătit o serie de exerciții care te vor ajuta în antrenamentul tău pentru o dicție perfectă. Le poți face și în zilele libere.

#1 Bombardamentul nesolidar al trupelor carpatino-atlantice și pacifico-pacifiste bâlbâiește acidul dezoxiribonucleic din dementialitatea cretolinilor americano-austrieci și clasifică neimportanța populismului androgenic care are un impact voluminator și brabronic în proprietatea sașilor, inducând schimbările majore climatologice improprii împotriva rotirii raței și gâștelor și în primul rând porcilor afganistani de origine somalezo-americană.

#2 Abageria uiuiu abandonează anevoie asemănătoare izomorfiei cu ălălalt alcoolat prin alegorie care indescifrează printr-o impetuozitate indescriptibilă o încorporare elipsoidală.

#3 Dinamometamorfismul angionefrografiei concentratoare dezindividualizează dărăpănătura ganglionarilor.

#4 Rizeafca lui Kafka rumenea cafeaua bleagă din obinzeală de deasupra deambulatoriului din Oradea.

#5 Supraveghetorii Salvamont Selva Speo salvaseră speologul suspendat serios.

#6 Acei ceceni nici ciulinii nu-i ciupesc cu îmblăcii.

Toate exercițiile, care te vor ajuta să îți antrenezi dicție inclusiv în zilele libere, sunt extrase din manualul „Șase sași în șase saci”, de Carmen Ivanov. Îl puteți comanda de AICI.

Tabăra de Radio, la Bușteni, 19-21 ianuarie 2024

Dacă vrei să te simți ca un DJ de radio avem o veste bună. Încep înscrierile pentru Tabăra de Radio!  Veți prezenta și concepe  două emisiuni de radio în regim de LIVE. Pe parcursul weekendului vom avea activități de dicție și radio, (dacă ne rămâne timp mergem și în drumeție) și, desigur, distracție și voie bună la jocurile de seară într-o atmosferă de pertrecere.

Costul total pentru Tabăra de Radio este de 1500 de lei. Te poți înscrie AICI – și bifeză TABĂRA DE Radio.

Vor fi realizate înregistrări audio cu fiecare participant în parte la activitățile de radio. Vom realiza două emisiuni de radio de la cap la coadă – cu intervenții în doi și buletine de știri.

Foto: Pexels

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară între 09 – 10 decembrie 2023 Curs Voice Over.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *