Dicția este și amuzantă: iată câteva exerciții simpatice

Dicția este și amuzantă: iată câteva exerciții simpatice

Mulți părinți tratează dicția și exercițiile pentru voce ca pe ceva foarte serios, motiv pentru care pot pune o presiune nejustificată asupra celor mici.

Dicția este însă un proces pe termen lung, care nu presupune un concurs cu ceilalți. Fiecare copil are ritmul său și poate dura mai mult sau mai puțin, în funcție de specificitatea fiecărui caz, pentru ca cel mic să vorbească mai clar.

De aceea este necesar să lucreze și cu un trainer profesionist, care să adapteze noțiunile fiecărei situații concrete. De exemplu, profesorii de la Școala Dicție.ro au o programă clară, dar flexibilă în același timp, cu momente simpatice și amuzante, astfel încât copilul tău să nu perceapă exercițiile ca pe o altă sarcină grea.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Mai întâi îți recomand să începi cu câteva exerciții de încălzire.

  • Trageţi puternic de comisurile (colţurile) gurii, printr-un zâmbet forţat şi pronunţaţi cu voce tare grupul de sunete: x-o-x-o.
  • Pronunţaţi un b prelung şi vibrat. Încercaţi să vă folosiţi doar de buze pentru a emite acest sunet, iar durata sa ar trebui să fie de minimum 5 secunde.
  • Plasaţi vârful limbii pe fiecare măsea şi dinte în parte, întâi pe arcada inferioară, a mandibulei, apoi pe cea superioară, a maxilarului.

Iată câteva exerciții simpatice și amuzante pentru copilul tău

Toate exercițiile sunt extrase din manualul „Șase sași în șase saci”, de Carmen Ivanov. Îl puteți comanda de AICI.

CURS DE DICȚIE

#1 Rică nu știa să zică: râu, rățușcă, rămurică, dar de când băiatu-nvață poezia despre rață, Rică știe-acum să zică: râu, rățușcă, rămurică.

#2 Zebra Zizi zicea zidarului în zâzania zilelor zicala Lizicăi.

#3 Nina nu numise sentinelele lenevind denivelat tensiunile leniniste.

#4 Zăpezel deszăpezea zăpada zăcută și zăbovită peste zări ce zăcuse și zăbovise prin alte zări unde a zăbovit și altă zăpadă zăludă și udă ce zăcuse zob-zob, până când Zăpezel a deszăpezit-o și pe ea.

#5 O coropișniță și un coropișnițoi se coropișnițeau la noi pe gunoi. Nu coropișnița coropișnițea pe coropișnițoi, ci coropișnițoiul coropișnițea pe coropișniță.

Nu uita, o dicție bună crește încrederea de sine, te ajută să ai un job mai bine plătit și te ajută să ai relații mai bune cu oamenii din jurul tău.

Foto: Dicție.ro/Cristian Andrei

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară din mai 2024.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *