De ce urăști profund anumite sunete?

De ce urăști profund anumite sunete?

Ți s-a întâmplat și ție să ai reacții neobișnuite la auzul anumitor sunete? Sau pur și simplu să urăști profund anumite sunete?

Ei bine, află că există o tulburare care se manifestă chiar așa: la auzul anumitor sunete, unii oameni pur și simplu își ies din minți.

Unii oameni pot fi iritați de pleoscăituri,  mestecat, sforăit, bătutul din picioare, sunetul de tacâmuri care se lovesc, sunete aparent inofesive pentru alți oameni.

Este vorba despre „misofonie”, hipersensibilitatea la sunete obișnuite sau zgomote ușoare.

Cei care manifestă această tulburare pot simți o nevoie puternică elimina sursa respectivelor sunete deranjante pentru ei. Când o persoană aude sunetele, are o reacție emoțională foarte puternică, cum ar fi ură, furie sau anxietate.

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Medicii spun că o persoană care se confruntă cu misofonie are în general un auz excelent. Nu este o sensibilitate la volumul sunetului, ci o reacție emoțională.

Nu se cunoaște cauza sa exactă, însă tot medicii sugerează că ar putea fi legată de modificări ale funcționării creierului.

Speciliștii citați în presa străină afirmă că cei care se confruntă cu astfel de probleme și-a putea găsi alinarea inclusiv prin intermediul terapiei.

 

Tabăra Urbană de Televiziune Dicție.ro, 26-30 iunie 2023, la București

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *