Ce poți învăța la un curs TV?

Ce poți învăța la un curs TV?

Televiziunea este un mediu complex și încă foarte popular. A existat mult timp ideea potrivit căreia apariția internetului va duce la dispariția televiziunii, însă este clar că lucrurile nu stau așa.

TV-ul este într-o permanentă transformare, iar lucrurile se adaptează constant la noile realități ale anului 2024. De aceea, și tu trebuie să rămâi permanent la curent cu cele mai noi tehnici și schimbări din industrie.

Un curs TV îți poate oferi o viziune completă asupra acestui mediu fascinant. Un curs TV marca Dicție.ro, indiferent dacă este pentru adulți sau pentru copii, acoperă atât partea tehnică, cât și pe cea creativă.

Hai la un Mediatraining marca Dicție.ro

Ce poți învăța la un curs TV?

Cel care apare pe sticlă în postura de prezentator este o verigă foarte importantă din acest întreg lanț al producțiilor TV. Prezentatorul TV trebuie să fie mereu la înălțimea emisiunilor pe care le reprezintă.

În spatele fiecărui program de succes se află o echipă bine pregătită, formată din profesioniști cu abilități diverse. De aceea, când apare pe micul ecran, prezentatorul trebuie să pună în valoare toată această muncă titanică.

La un curs TV pe asta se pune accentul: prezentatorul să fie mereu la înălțime.

Stilul și ajustarea la diferite tipuri de programe

La un curs TV punem accent pe stilul fiecăruia, dar mai ales pe abilitatea celui din fața camerei de a se adapta în funcție de programul pe care trebuie să-l prezinte, în funcție de zi, oră sau moment.

De pildă, prezentarea unui jurnal de știri este diferită de cea a unei emisiuni de divertisment.

Practic, vei învăța cum să îmbraci o atitudine formală și neutră pentru știri, dar și cum să creezi o atmosferă relaxată și prietenoasă pentru emisiunile de divertisment.

Interacțiunea cu invitații și publicul

În televiziune există expresia „a trece sticla”, care se referă la capacitatea unui prezentator de a transmite emoții către audiență. A trece sticla reprezintă un cumul de factori și cuprinde inclusiv interacțiunea cu invitații, cu camera și cu momentele dintr-un show.

Sticky și insula misterioasă, de Carmen Ivanov

Vei învăța cum să adresezi întrebări interesante și cum să asculți activ. De asemenea, vei învăța cum să construiești comentarii naturale, în funcție de dinamica discuției.

Controlul emoțiilor

Despre emoții am discutat și cu alte ocazii, așa că n-am să insist prea mult. Prezența în fața camerei poate genera o presiune mare, în special pentru începători. Te vom învăța cum poți rămâne calm și concentrat în situațiile tensionate care apar inevitabil.

Limbajul non-verbal

Comunicarea eficientă nu se limitează doar la cuvinte. Gesturile și expresiile faciale au un impact semnificativ asupra felului în care mesajul este perceput de audiență.

Vei învăța cum să îți folosești corpul pentru a accentua anumite idei și pentru a transmite unele emoții.  De asemenea, de ce e important să eviți mișcările nepotrivite care pot distrage atenția publicului.

Astfel de cursuri sunt esențiale pentru a-ți construi o carieră în domeniul televiziunii și pentru a înțelege cum se gestionează conținutul media de succes.

Școala TV pentru copii marca Dicție.ro

Te poți înscrie la următorul curs de Comentator Sportiv care începe în septembrie AICI.

Detalii despre cursul de Comentator Sportiv organizat de Dicție.ro găsești AICI.

Dacă îți place sportul și ai visat mereu să lucrezi într-o televiziune, acum ai o șansă unică! 16 locuri sunt disponibile la cursul de prezentator/comentator de știri sportive organizat de dictie.ro: cursul începe pe 25 septembrie 2024 și se va încheia pe 11 decembrie 2024.

Traineri: Ion Alexandru (comentator sportiv Eurosport/ PRO TV), Carmen Ivanov (trainer de dicție, KISS FM), Mihai Crăciun (trainer de dicție și comentator sportiv Pro TV, Prima Sport).

Când are loc cursul de comentator sportiv?

Perioada de desfășurare este între 25 septembrie – 11 decembrie 2024, iar testarea finală are loc în ultima săptămână de studii. Durata cursurilor este de 12 săptămâni, câte 3 ore pe săptămână între orele: 16:30 – 19:30. Există posibilitatea participării online la curs.

Ce înveți?

– prezentare la prompter știri sportive

– transmisiuni în direct (LIVE)

– STAND-UP

– comentariu sportiv

– dezbatere cu invitat

– dicție și comunicare

– redactare știri sportive

– tehnica interviului

– tehnica lecturii la microfon

– dezvoltarea cunoștințelor sportive

Ce primești?

Manualul de dicție Șase sași în șase saci

Minimum 6 filmări sau înregistrări audio cu știrile prezentate sau meciurile comentate.

Toți participanții vor primi diplomă de participare la Cursul: Prezentare știri sportive.

Cursurile de comentator sportiv se desfășoară la sediul dictie.ro din Piața Romană, pe strada Tache Ionescu 5.

Cât costă?

Cât costă: 650 EURO (Există posibilitatea de plată în două rate).

Foto: Pixabay

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară din SEPTEMBRIE 2024.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectăineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *