Când este sărbătorită Ziua Mondială a Televiziunii?

Când este sărbătorită Ziua Mondială a Televiziunii?

Ziua mondială a televiziunii este marcată, anual, la 21 noiembrie.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a proclamat, în anul 1996, ziua de 21 noiembrie drept Ziua Mondială a Televiziunii

În zilele de 21 şi 22 noiembrie 1996, ONU a organizat, la sediul din New York, primul Forum Mondial al Televiziunii. Evenimentul de atunci a reunit personalităţi din mass-media pentru a discuta atât despre importanţa tot mai mare a televiziunii într-o lume în continuă schimbare, cât şi despre diferite forme de cooperare în domeniu.

Între timp lucrurile s-au mai schimbat, iar televiziunea a început să se transforme, în contextul internetului și rețelelor de streaming. Cu toate aceastea, televiziunea are încă mult public la nivel mondial, contrar unor păreri care susțin că televiziunea a devenit irelevantă.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Istoria televiziunii

Istoria televiziunii a început acum peste 100 de ani. Primul televizor a fost inventat în anii 1920 și s-a dezvoltat puternic în a doua jumătate a secolului al XX-lea.

În ţara noastră, postul public de televiziune și-a început emisia pe 31 decembrie 1956. Primele ore de emisie ale Televiziunii Române au fost ale Revelionului din 1957.

Prima transmisiune color a avut loc în 1983.

TVR este singura televiziune din lume care a transmis, în direct, o schimbare de regim politic, mai exact Revoluția din decembrie 1989.

Posturile private

Printre primele canale private de televiziune din România s-a numărat SOTI (acronim de la „Societatea pentru Organizarea unei Televiziuni Independente”), care își difuza emisiunile după ora 23:00, pe frecvențele TVR 2.

Multe nume care au scris istorie în televiziune și-au început cariera la SOTI. Andreea Esca se numără printre prezentatorii SOTI.

A urmat apariția în 1993 a canalului Antena 1 și în 1994 a canalului Tele 7 abc. În 1995, pe 1 decembrie, a apărut Pro TV, canal care a marcat generații și care a schimbat modul de a face televiziune în România.

Foto: Pexels

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară între 09 -10 decembrie 2023 Curs Voice Over.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *