„A halucina” – Cuvântul anului 2023 (Dicționarul Cambridge)

„A halucina” – Cuvântul anului 2023 (Dicționarul Cambridge)

„A halucina” a fost ales cuvântul anului 2023. De ce?

Dicţionarul Cambridge a dezvăluit că „hallucinate” a primit distincția de cuvântul anului după ce termenul a obţinut o definiţie suplimentară legată de producerea de informaţie falsă de către inteligenţa artificială, potrivit ziarului britanic The Guardian.

Definiția originală a cuvântului ales este „a părea că vezi, auzi, simți sau mirosi ceva ce nu există”, de obicei din cauza „unei afecțiuni sau pentru că ai luat un medicament”. Acum are un înțeles suplimentar, referitor la momentul în care sistemele de inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT, care generează text care imită scrisul uman, „halucinează” și produc informații false.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

„A halucina” – Cuvântul anului 2023

„Halucinaţiile” inteligenței artificiale par câteodată absurde, dar pot părea pe deplin plauzibile, chiar şi atunci când sunt inexacte factual sau de-a dreptul ilogice.

Potrivit specialiștilor de la Cambridge Dictionary, inteligența artificială generativă este un instrument „puternic”, dar „departe de a fi perfect”, „un instrument cu care încă învățăm cu toții cum să interacționăm în siguranță și în mod eficient, ceea ce înseamnă că trebuie să fim conștienți atât de potențialele sale puncte forte, cât și de slăbiciunile sale actuale”.

„Halucinațiile AI ne reamintesc că oamenii trebuie să își aducă în continuare abilitățile de gândire critică la utilizarea acestor instrumente”, continuă articolul.

Decizia Dicționarului Cambridge vine după ce dicționarul Collins și-a desemnat cuvântul anului „AI”.

Foto: Pexels

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară între 09 -10 decembrie 2023 Curs Voice Over.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *