Șase voice-overi români pe care îi cunoști din desene animate (Partea a II-a)

Șase voice-overi români pe care îi cunoști din desene animate (Partea a II-a)

Oamenii care dau viață personajelor din desene animate sunt, poate, cei mai îndrăgiți voice-overi din lume. Cu siguranță și tu îți amintești cu drag „vocile” personajelor preferate din desenele copilăriei.

Dacă faci parte din generațiile anilor 2000, cu siguranță îți amintești de animații precum Ce-i Cu Andy?, Regele Shaman, Copiii de la 402 sau Ben 10.

Dar poate nu știai, și vei afla astăzi, cine sunt actorii care au dat viață îndrăgitelor personaje.

Meseria de voice-over îți oferă o gamă largă de posibilități când vine vorba de zonele în care poți profesa. Poți fi voce de reclame, de audiobook, de anunțuri sau… de desene animate.

La Dicție.ro ți-am pregătit și un curs de voice-over pentru desene animate pe 10 mai. Înscrierile se pot face și la telefon: 0728 855 221.

Iată șase voice-overi români pe care îi cunoști și din desene animate.

Foto: YouTube/Nathan Prescott

Andrei Duban

Pe actorul Andrei Duban îl cunoști din emisiuni de televiziune și spectacole de comedie. Pe lângă aceste activități, Andrei Duban a dublat și foarte multe personaje din desene animate.

Andy, din serialul animat Ce-i cu Andy?, este cel mai cunoscut erou animat căruia Andrei Duban i-a „împrumutat” vocea.

Serialul animat a fost difuzat între 2001 și 2009 la posturile Fox Kids și Jetix.

Valentina Popa

Naruto rămâne un fenomen atât la noi în țară, cât și în multe alte locuri din lume. Este o serie manga japoneză scrisă și ilustrată de Masashi Kishimoto, având și o adaptare animată.

Personajul principal, Naruto Uzumaki, este un ninja adolescent, imprevizibil și hiperactiv, care este într-o constantă căutare de cunoaștere, visând să devină Hokage, un ninja recunoscut ca cel mai puternic dintre toți și liderul satului.

Atât în varianta originală, cât și în adaptarea românească, vocea lui Naruto aparține unei actrițe. Junko Takeuchi este vocea „orginală”, iar Valentina Popa cea care i-a „împrumutat” vocea în limba română.

Afrodita Androne

Afrodita Androne este actriță de film, radio, teatru, televiziune și voice-over. A pus voci în desene animate precum Copiii De la 402, Familia Tofu, Iggy Arbuckle, Viata Cu Louie, Piratul Jack Cel Teribil și Lumea Lui Bobby.

Claudiu Istodor

Vocea actorului Claudiu Istodor este inconfundabilă și o poți auzi în numeroase reclame de radio sau televiziune. De asemenea, acesta a jucat în numeroase seriale și filme românești.

A dublat și voci pentru desene animate. Printre acestea:

Piratul Jack Cel Teribil, Copiii De La 402 și Dosarele Secrete Ale Cainilor Detectivi.

Gheorghe Ifrim

Gheorghe Ifrim (foto deschidere) joacă rolul memorabil al primarului Vasile din serialul Las Fierbinți de la Pro TV, însă de-a lungul timpului și-a „împrumutat” vocea unor personaje animate.

A fost vocea lui Tao Len în serialul Shaman King (căruia Netflix i-a făcut un remake anul trecut), dar și vocea altor personaje în desene ca Galactik Football, W.I.T.C.H., Tutenstein, A.T.O.M., Shuriken School, Naruto și Pilotii Nascar.

Maria Obretin

Maria Obretin este actriță și probabil ți-o amintești din serialul Umbre de pe HBO sau de la teatru.

Este voice-over de reclame și a dublat și foarte multe desene animate.

Printre acestea se numără seriale animate ca W.I.T.C.H., Monster Buster Club, Kid versus Kat și Pokemon DP: Galactic Battles.

 

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

13-14 mai 2023 Curs Voice Over

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Curs de dicție de grup, 08-29 mai, la București sau online

 

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *