Franța își protejează limba: a interzis mai multe expresii englezești

Franța își protejează limba: a interzis mai multe expresii englezești

O țară care își protejează limba și care speră ca aceasta să dăinuie mult timp de acum încolo? Pare o utopie. Ei bine, nu e. Se întâmplă chiar în Franța.

Orice țară își dorește o limbă cât mai pură, „bombardată” cât mai puțin de cuvinte sau expresii venite din afara granițelor. Într-adevăr, o limbă se dezvoltă de-a lungul timpului și multe concepte se adaptează. Dar totuși, când tragem linie la final, cât la sută face parte din limba de bază și cât la sută reprezintă impurități?

 

În ceea ce privește jargonul specific jocurilor video, Franța a analizat situația și a interzis utilizarea anumitor expresii, nu pentru pentru a crea o dezbinare lingvistică, ci pentru a proteja „puritatea” limbii. Iată ce modificările:

  •  pro-gamer ➨ joueur professionnel – jucător profesionist
  •  streamer ➨ joueur-animateur en direct – jucător-animator în direct

 

🔎 Citește și:

JARGONUL în limba română 

 

  • cloud gaming ➨ jeu video en nuage – joc video în nor

 

Ministrul Culturii a declarat că lumea jocurilor video a devenit plină de „anglicisme” care ar putea acționa ca „o barieră culturală” pentru non-gameri. Mai mult, Franța este o țară care are o lege specială pentru protejarea limbii. Studiile nu sunt recente. În luna februarie Academia Franceză a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește degradarea limbii franceze, lucru care nu trebuie văzut ca ceva inevitabil.

Aceste cuvinte devin obligatorii pentru funcționarii guvernamentali deoarece apar în pulibcația oficială a Academiei Franceze.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

 

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *