De unde vine expresia ȚI-A MÂNCAT PISICA LIMBA?

De unde vine expresia ȚI-A MÂNCAT PISICA LIMBA?

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?


Este o expresie des întâlnită. Vrem să aflăm astăzi cum s-a ajuns la această variantă, de ce pisică și nu alt animal, care este povestea din spatele cuvintelor? Ei bine, deschidem cutia cu mituri și legende și aflăm că acum 2500 de ani, în imperiul Asirian, atât soldaților dușmani capturați în luptă, dar și mincinoșilor li se tăia limba. 

Limba a devenit astfel o delicatesă pe care regele o oferea pisicilor sale pentru a le hrăni.

Dar nu este chiar o legendă. O posibilă sursă ar fi Egiptul Antic unde limbile mincinoșilor și hulitorilor erau tăiate și date pisicilor regelui. Atât de gravă era minciuna pe atunci.

Astăzi, expresia se folosește atunci când cineva nu poate rosti niciun cuvânt atunci când este așteptat să vorbească, când cineva nu-și găsește cuvintele într-o conversație etc. 
Se mai folosește și făcând referire la copii: care vorbesc puțin, care nu răspund sau sunt suspect de discreți. 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Înscrie-te la un curs de Voice Over! Carmen Ivanov (Radio KISS FM), Mihai Crăciun (PRIMA SPORT) și Alex Tuhuț (Radio MAGIC FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

🔎 Citește și:

De unde vine expresia CÂINII LATRĂ, URSUL MERGE?

De unde vine expresia A FI ÎN AL ȘAPTELEA/NOUĂLEA CER?

De unde vine expresia COADĂ DE TOPOR?

 

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

 

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

 

Foto: Pexels

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *