De unde vine expresia ȚARA LUI PAPURĂ VODĂ?

De unde vine expresia ȚARA LUI PAPURĂ VODĂ?

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

 

Expresia „țara lui Papură Vodă”, astăzi cu înțelesul de „țara nimănui, țară fără stăpân unde legile nu mai există sau sunt încălcate”, se pare că ar veni din perioada în care Moldova era condusă prosper de către Ștefăniță Vodă cel Tânăr sau Ștefan al IV-lea – domn al Moldovei între 20 aprilie 1517 și 14 ianuarie 1527.

Se pare că în acea perioadă țara Moldovei a fost lovită de o secetă cumplită, iar oamenii au fost nevoiți să-și facă pâine din coajă de copac și papură. Din această cauză ar fi rămas Ștefăniță în istorie sub numele de Papură Vodă.

 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Înscrie-te la un curs de Voice Over! Carmen Ivanov (Radio KISS FM), Mihai Crăciun (PRIMA SPORT) și Alex Tuhuț (Radio MAGIC FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

🔎 Citește și:

De unde vine expresia CÂINII LATRĂ, URSUL MERGE?

De unde vine expresia A FI ÎN AL ȘAPTELEA/NOUĂLEA CER?

De unde vine expresia COADĂ DE TOPOR?

 

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

 

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

 

Foto: Pexels

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *