Cum să devii voice-over de documentar sau desene animate

Cum să devii voice-over de documentar sau desene animate

Dacă simți că ai o voce unică și dacă iubești să interpretezi personajele preferate din desene animate, atunci poate ar fi cazul să începi o carieră.

voice acting 1

Pasul 1

Dezvoltă-ți talentul de voice acting

Chiar dacă voice overii nu apar niciodată pe ecran, ei trebuie să fie niște artiști extrem de talentați pentru a putea să înregistreze cu succes replicile. Spre exemplu, este mult mai complicat să lucrezi numai cu vocea, pentru că nu poți folosi expresii ale feței, gesturi sau recuzită atunci când trebuie să exprimi o stare.

În primul rând, ar trebui să urmezi niște cursuri sau să cauți un trainer de voce, iar dacă încă ești la școală, ar fi bine să iei parte la diferitele piese de teatru care au loc în incintă.

Apoi ar fi bine să iei niște cursuri de dicție, cel puțin o dată pe săptămână. Exercițiile pe care urmează să le faci te vor ajuta să îți controlezi volumul vocii, pronunția, intonația, impostația, etc.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

Imită vocile mai multor actori celebri sau personaje de ficțiune. Dacă înveți cum să imiți un sunet, vocea ta se va îmbunătăți, va deveni mai flexibilă. Încearcă imitând acești actori:

Arnold Schwarzenegger

Bill Cosby

Christopher Walken.

Don LaFontaine

Înregistrează-te. Recită monologuri sau citește de pe un material și înregistrează-te cu un reportofon sau cu telefonul mobil. Ascultă-te pentru a afla cum suni și notează-ți posibilele imperfecțiuni.

Citește cu voce tare orice. Citește cărți, reviste, articole din ziar sau de pe internet. Cu cât cuvintele îți sunt mai cunoscute, cu atât devin mai ușor de pronunțat.

voice acting 2

Pasul 2

Crează un demo.

Aceasta este modalitatea prin care voice overii se promovează și își caută job-uri. Majoritatea oamenilor care te vor angaja nu le va păsa cum arăți așa că ar trebui să ai un demo de calitate care să te reprezinte. De asemenea, mai trebuie să știi că agenții care caută talente nu dispun de mult timp și nici nu prea au multă răbdare. Așa că ar fi bine să dai tot ce ai mai bun î primele 30 de secunde ale demo-ului.

voice acting 3

Pasul 3

Găsește un căutător de talente

La fel ca orice alt actor, și un voice over ar trebui să fie reprezentat de un agent, în cazul în care vrea să obțină contracte. De fapt, acest agent este înlocuit la noi în România de casele de producție. Deci, ar fi bine să poți să îți introduci vocea în baza de date a acestor instituții. Noi vă punem la dispoziție magazia de voci, unde vă puteți încărca un demo care va ajunge la cele mai mari studiouri de voce din România.

Iată ce trebuie să faci pentru a te înscrie.

Pasul 4

Alege locul potrivit.

Dacă urmărești într-adevăr o carieră în voice acting, ar trebui să te muți într-un oraș în care există o industrie bogată în acest sens. Îndreaptă-ți atenția spre orașele mari ale României: București, Timișoara, Brașov, Cluj.

CITEȘTE ȘI Cum să devii voice over

 

7 Comentarii

 • Sorin Posted 28/03/2018 23:42

  vreau sa fac parte din Disney

 • Iazmina Posted 25/07/2020 20:39

  Vreau sa fac parte

 • Preda Ioana Paula Posted 21/08/2020 19:46

  Vreau un interviu la Disney channel
  Am 29 ani sunt din Bucuresti.
  Toată lumea mi-a spus că am vocea subțire ca de copil.

 • Loredana Posted 23/10/2020 10:10

  😉

 • Tulea Cozmencu Gabriel Posted 14/12/2020 11:07

  Cum ma pot alatura ca actor de voce ,pe cine contactez? (Accept și japoneză,engleză)

 • Tao Posted 05/02/2021 20:38

  Vreau sa fiu Hange Zoe sau Levi din Attack on Titan 😍

 • Alex Posted 28/07/2021 13:31

  Ador filmele și desenele animate. Pot da viața personajelor, având în vedere faptul că, specialitatea mea este educator-învățător, iar, vocea mea, e una specială.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *