Cum să devii voice over?

Cum să devii voice over?

Toată lumea îți spune că ai o voce plăcută. Iată cum poți să-ți transformi această calitate într-o meserie care să îți facă plăcere.

  • Primul pas

Urmează niște cursuri de voice over. Chiar dacă ești conștient de faptul că ai o voce bună, tot mai trebuie să înveți despre tehnicile voice-over-ului. Un curs bun cu un profesor și mai bun ar trebui să îți rezolve toate problemele tale legate de dicție, pronunție, intonație și așa mai departe. De asemenea, vei învăța și cum să folosești microfonul în mod corect și cum să îți editezi vocea în programul de sunet. Cel mai potrivit ar fi să găsești un profesor din industrie sau un căutător de talente care a mai lucrat până acum cu începători.

  • Al doilea pas

Antrenamentul este cheia. Citește cu voce tare și înregistrează-ți sesiunile de exerciții, asta pentru ca tu să vezi unde mai ai nevoie de îmbunătățiri.

  • Al treilea pas

Caută spectacole sau filme realizate de studenți care au nevoie de voice-over. Chiar dacă nu ești plătit pentru munca ta, vei acumula o experiență extrem de valoroasă, dar te vei alege și cu materiale demo. Încearcă să eviți produsele lactate, alcoolul și cafeina înainte de a trage o voce, fie că este pentru un spectacol, fie că este pentru o probă audio.

  • Pasul al patrulea

Fă exerciții de dicție. Pe lângă faptul că îți vei dezlega limba și vei vorbi mai bine, vei fi mai sigur pe tine atunci când ai de înregistrat ceva. Totodată, dacă vii dintr-o regiune a României care are un accent specific, tot prin exerciții de dicție vei reuși să scapi de acel accent nedorit.

  • Pasul al cincilea

Respiră. Nu respira din piept și încearcă să respiri din diafragmă.

  • Pasul al șaselea

Atunci când nu muncești, citește, citește, citește. Te va ajuta să îți îmbunătățești vocabularul și atunci când va trebui să citești un text într-un studio, îl scutești pe producător de chinul de a te învăța cum se pronunță un cuvânt sau altul. Niciunui producător nu-i place să învețe artiștii cum să citească.

  • Pasul al șaptelea

Fă-ți un demo. Trage un demo în care dai tot ce ai mai bun din tine.

  • Pasul al optulea

Fă-ți demo-ul cunoscut. Fă-ți un profil și încearcă să îți pui vocea pe diverse site-uri de voice-over.

  • Pasul al nouălea

Găsește un agent. Trimite un mail cu vocea ta tuturor agenților pe care îi cunoști sau oamenilor care lucrează în industria de voce.

  • Pasul al zecelea

Chiar dacă au trecut două săptămâni și nu ai primit niciun răspuns, nu e cazul să disperi sau să te dai bătut. Persistă și vei fi răsplătit.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *