Cinci activități pe care copiii le pot face în vacanță

Cinci activități pe care copiii le pot face în vacanță

Odată cu venirea vacanței de vară cei mici au rămas fără principala activitate care le ocupa aproape tot timpul: școala. Orice părinte își dorește ca micuțul său să nu se plictisească în vacanță și, mai mult, să folosească timpul liber într-un scop productiv, care să-i aducă și beneficii pe termen lung.

Am redactat o listă de activități pe care cei mici le pot face în vacanța de vară.

#1 Drumeție în natură

De multe ori, viața la oraș vine la pachet și cu anumite dezavantaje, unul dintre acestea fiind deconectarea de natură. Vara poate fi un prilej bun pentru drumeții în natură și picnicuri la iarbă verde. Dacă nu puteți ajunge la munte, puteți căuta păduri în preajma orașului în care locuiți.

Dacă sunteți din București, de pildă, o variantă interesantă este Delta Văcărești – primul parc natural urban din România și prima arie naturală protejată din municipiul București.

În parc pot fi observați stârci, egrete, cormorani, pescăruși, lebede, lișițe, rațe sălbatice și chiar Ciufi de pădure.

#2 Ieșiri la cinema

Avantajul vacanței de vară este că orice zi din săptămână este disponibilă pentru lucruri de făcut în familie. Mersul la cinematograf în cursul săptămânii este o idee de pus în practică, alături de cei mici, vara aceasta.

#3 Citit

Cititul poate fi o variantă foarte bună pentru zilele toride de vară, în care este mai degrabă recomandat să stăm în casă. Există o mulțime de cărți pentru copii, cu care aceștia să își ocupe timpul, dar care să-i și ajute să-și dezvolte vocabularul, de exemplu.

Prezentăm o listă scurtă:

  • Micul prinț, de Antoine de Saint Exupery
  • Cartea junglei, de Rudyard Kipling
  • Colț alb, de Jack London
  • Vrăjitorul din Oz, de L. Frank Baum
  • Harry Potter, de J.K. Rowling
  • Străfurnica și prietenii săi, de Carmen Ivanov – Conține 20 de povești uimitoare cu exerciții de dicție ascunse în text și peste 400 de aplicații practice.

#4 Cursuri de înot

Pentru că este vară, iar temperaturile trec de limita suportabilului, un curs de înot pentru copii este ideal. Cei mici se vor distra de minune și vor scăpa și de frica de apă, cu care mulți adulți se confruntă.

#5 Tabăra Urbană Dicție.ro

O altă variantă interesantă pentru petrecerea timpului liber în vacanța de vară este Tabăra Urbană de la Dicție.ro. Înscrierile sunt deschise, iar tabăra este destinată copiilor cu vârste între 5 și 17 ani.

Cei mici vor avea parte de un program complex de învățare a tehnicilor de vorbire, de actorie, radio și televiziune și un program recreativ pentru copii, ce cuprinde activități artistice, sportive și vizite la diferite puncte de atracție din București.

Perioadă: 13 iunie-15 iulie 2022. Puteți rezerva oricare dintre aceste săptămâni.

Vezi mai multe detalii – AICI

Foto: Pexels

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *