Cinci activități cu care să îți începi ziua

Cinci activități cu care să îți începi ziua

Ziua bună se cunoaște de dimineață, spune o maximă foarte populară. De aceea, felul în care îți începi dimineața îți poate influența întreaga zi.

De câte ori nu auzi la birou sau în cercul de prieteni expresia „s-a trezit cu fața la cearșaf”? Acest lucru se poate întâmpla în unele zile și este perfect în regulă, însă pentru foarte mulți oameni se transformă ușor, ușor, din excepție în normalitate.

Există lucruri pe care dacă le faci la începutul unei zile te vor feri de o zi ratată. Vă vom prezenta cinci dintre acestea:

#1 Nu atinge telefonul

Privitul în ecrane la prima oră a dimineții este un obicei nesănătos adoptat de foarte mulți. Este în regulă să folosești alarma telefonului pentru a te trezi, însă doar la acest aspect ar trebui să te rezumi în debutul unei zile.

Fluxul de informații și notificările apărute peste noapte îți pot da încă de la trezire o stare de neliniște.

De aceea, este recomandat să îl lași într-un colț măcar o oră și jumătate după ce te-ai trezit, timp în care îți poți savura cafeaua sau ceaiul negru în tihnă.

#2 Respiră adânc

Respirația este unul dintre lucrurile pe care ființele le fac inconștient, însă există momente în care este recomandat să respirăm și conștient.

La ce mă refer? La acele scurte momente în care respiri adânc 2-3 minute, timp în care te concentrezi doar pe această activitate, iar în rest pe nimic altceva.

Te vei elibera de gânduri și corpul tău va primi o doză în plus de oxigen, lucru care te va energiza pentru ziua pe care o ai în față.

#3 Fă-ți patul

„Dacă vrei să schimbi lumea, începe prin a-ți face patul”, spune amiralul William H. McRaven în cartea sa intitulată… „Fă-ți patul”.

Fost cadru în prestigioasa U.S. Navy Seal, McRaven afirmă că o zi începută cu o activitate măruntă dusă la bun sfârșit te pune în ordine și te încurajează să rezolvi o alta.

#4 Un duș

Un duș făcut în fiecare dimineață îți poate da o doză foarte bună de energie dimineața. Inclusiv dermatologii recomandă dușuri dimineața pentru sănătatea pielii, unde mai pui că te împrospătezi de la prima oră, pregătindu-te astfel pentru ziua care urmează.

#5 Zece minute de dicție

Dicția este cartea de vizită a fiecărei persoane, indiferent de meseria pe care o practici.

Mesajul va avea un impact puternic doar atunci când este transmis clar, la un volum potrivit și cu un ritm adecvat. Dicția îți sporește și încrederea de sine.

Zece minute de exerciții făcute în fiecare dimineață îți vor dezvolta un limbaj îngrijit și ceva mai clar.

Am pregătit un articol pe acest subiect: Cinci exerciții de dicție pe care le poți face dimineața

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *