Vrei să îți faci un vlog? Trei lucruri importante

Vrei să îți faci un vlog? Trei lucruri importante
Deși au apărut în urma cu zece ani, vlogurile au devenit foarte populare în România mai ales în ultimii 3-4 ani. Foarte multe persoane vor să aibă un vlog, dar nu știu de unde să înceapă.

 

Când vine vorba de conținut online, contează mai multe aspecte. Acestea se împart în trei categorii mari: partea tehnică, partea creativă și partea de dezvoltare personală.

Partea tehnică

Este primul lucru de care te lovești. Nu te speria, lucrurile nu sunt chiar atât de negre. Echipamentul a devenit foarte accesibil în ultima perioadă. Poți publica conținut de calitate chiar și cu o investiție minimă.

Poți filma chiar și cu telefonul, obligatoriu în format landscape (portret dacă faci TikTok) și cu camera îndreptată în direcția privirii. Trebuie să eviți încadrările în care aparatul este îndreptat de jos în sus sau de sus în jos în raport cu ochii tăi.

Sunetul este un alt element important. Pentru început ai putea să folosești o lavalieră de buzunar, care se conectează la telefon. Asigură rezultate decente, totul într-un buget de aproximativ 200-300 de lei.

Partea Creativă

Este foarte important să stabilești ce vrei să spui. Nimic nu este mai plictisitor decât un video care nu aduce ceva relevant. De aceea, trebuie să îți stabilești nișa și structura. E recomandat să păstrezi pentru cel puțin câteva luni structura respectivă.

De asemenea, trebuie să alegi un titlu captivant și un thumbnail sugestiv.

Promovarea este la fel de importantă. Asigură-te că ești vizibil în toate locurile în care potențiali urmăritori ai nișei tale activează (grupuri de Facebook, Tik-Tok, Instangram, Twitter sau chiar LinkedIn).

Partea de dezoltare personală

Dicția și felul în care vorbești în fața camerei vor face, cu siguranță, diferența între un conținut de calitate și unul îndoielnic. Oamenii nu se vor uita niciodată la un videoclip din care nu se înțelege mare lucru.

Dicția te ajută să te exprimi clar, concis și la subiect. Este foarte important să pronunți cuvintele până la capăt, să nu stâlcești termenii și, în general, să ai o atidudine adecvată în fața camerei.

Ca orice abilitate și dicția se perfecționează prin antrenament. De aceea, îți recomandăm un curs marca Dicție.ro. Poți opta pentru un curs de dicție personalizat sau pentru un curs de voice-over.

Tabăra TV Dicție.ro copii: 11-17  iulie 2022 (7 zile/6 nopți)

Unde? La Voineasa, județul Vâlcea. 34 de locuri sunt disponibile în această tabără! Pentru a rezerva un loc trebuie efectuată înscrierea și achitat un avans de 500 de lei nerambursabil. Costul total al taberei este de 2400 de lei.

Foto: Pexels

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *