Vlog. Podcast. Tik Tok. Vrei să te apuci de conținut online? Iată de ce ai nevoie

Vlog. Podcast. Tik Tok. Vrei să te apuci de conținut online? Iată de ce ai nevoie
Una dintre cele mai profitabile meserii este aceea de creator de conținut în mediul online. Mai ales în ultimii 5-6 ani, lucrurile au crescut și s-au diversificat foarte mult. De la podcasturi, la vloguri, la clipuri scurte publicate pe Tik Tok sau InstaStories.

 

Deși există mii de oameni care își câștigă existența din conținut distribuit pe internet, există încă foarte mult loc pe piață.

Dacă de gândești să începi o astfel de carieră, iată de ce ai nevoie.

#1 O nișă

Indiferent de forma în care îți vei ambala conținutul – fotografii, filmulețe, vloguri, podcasturi, articole sau reels – ai nevoie de o nișă. Un lucru foarte important este să cunoști domeniul pe care vrei să îl abordezi. Acest lucru îți va ușura enorm munca.

Dacă ești pasionat de muzică, de pildă, poți începe un podcast în care să vorbești despre istoria muzicii și cântăreți emblematici din acest domeniu.

Dacă pasiunea ta este pescuitul, poți începe o serie de videoclipuri scurte, cu sfaturi și tehnici din acest domeniu, pe care mai apoi să le postezi pe Tik Tok, de exemplu. Poți discuta despre echipamentul necesar și poți promova locuri interesante, astfel încât să îți atragi publicul și să formezi o comunitate.

La fel în cazul în care ești pasionat de citit. Poți face vloguri în care să propui cărți care promovează idei inedite sau autori care spun povești palpitante.

Indiferent de nișa pe care alegi să o abordezi, asigură-te că faci acest lucru dintr-o perspectivă originală. Foarte important: NU COPIA! 

#2 O poveste

Odată ce ai ales nișa, trebuie să alegi ce anume vrei să spui. Privitorii caută povești clare, cât mai bine spuse și care să nu plictisească.

Indiferent cât de lung este materialul pe care îl publici, asigură-te că are o structură bine pusă la punct. Nu te pierde în detalii, audiența se va plictisi.

Din povestea ta nu trebuie să lipsească intriga, punctul culminant și morala.

#3 Echipament: telefon, microfon, soft de editare

Foarte important este și echipamentul. Cu toate acestea, cel puțin la început, nu pune foarte mult accent pe acest aspect.

Ai nevoie de un telefon sau un laptop, o lavalieră de buzunar și un soft de editare (poate fi și un program gratuit).

Esențial este ca sunetul să fie clar, să nu ai ecou pe înregistrare și totul să fie cât mai dinamic.

#4 Un plan

Trebuie să creionezi un plan pe cel puțin câteva săptămâni. Trebuie să stabilești foarte clar zilele în care vei publica conținutul și măcar în linii despre ce vor fi acestea.

Un astfel de plan îți va oferi predictibilitate.

Urmărește și reacțiile pe care le primești, te-ar putea ajuta pentru postări viitoare. De asemenea, feedback-ul venit din partea publicului îți poate ghida într-o anumită măsură parcursul. Totuși, ține cont că trebuie să păstrezi un echilibru între dorințele privitorilor și poveștile pe care vrei tu să le spui.

#5 Dicție bună

Dicția este de bază atunci când produci conținut online. O vorbire corectă și îngrijită va fi și un semn de profesionalism.

Felul în care vorbești poate fi îmbunățățit rapid cu exercițiile potrivite.

Trebuie să înveți să stăpânești foarte bine pronunția, volumul vocii, ritmul, inflexiunile. De asemenea, trebuie să poți transmite diverse emoții: empatie, siguranță, optimism, tristețe sau fericire.

 

Foto: Pexels

Curs Voice Over: 04-05 februarie 2023 | Fii tu vocea reclamelor radio-TV

 

 

Tabăra de Televiziune pentru copii, 16-22 iunie 2023, la Bușteni
Curs de radio, din 07 februarie 2023, la București

 

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *