V. Dăncilă a făcut aceeași greșeală de vorbire de 11 ori în același discurs

V. Dăncilă a făcut aceeași greșeală de vorbire de 11 ori în același discurs

Viorica Dăncilă l-a primit, în această dimineață, la Palatul Victoria, pe președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

 

Înainte de discursul președintelui Antonio Tajani, prim-ministrul a făcut o scurtă introducere. Dar nici de această dată fără greșeli. Pe lângă greșeli „minore” precum: „ieuropene” în loc de „europene”, „suntém”, „consilul” în loc de „consiliul” și Bruxelles pronunțat „Bruxel”, am remarcat două lucruri puțin mai grave.

În primul rând un dezacord. Aceasta spune la un moment dat în declarație că „succesul nostru nu va fi numai al României, va fi al întregii construcții europene, va fi a tuturor instituțiilor europene…”. Acordul se face cu substantivul „succes”.

 

https://www.facebook.com/StirileProTV/videos/2108090372854234/?t=408

 

Iar în al doilea rând, se pare că prim-ministrul face o confuzie destul de gravă. În cele 6 minute folosește de 11 ori cuvântul „președenție”. Cuvântul ar fi fost potrivit dacă denumirea conducătorului unui stat ar fi „președente”. Dar cum se numește „președinte”, de aici vine și cuvântul „președinție”.

 

Citește și: „Dăncilă nu cunoaște sensurile cuvintelor: spune predilecții în loc predicții

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *