Un voice-over are voie să greșească?

Un voice-over are voie să greșească?

Teama de greșeală este principala barieră de care foarte multe persoane se lovesc atunci când vor să învețe o abilitate nouă.

Mulți oameni vor să devină „voci” în reclame sau la știri, dar se lasă descurajați de astfel de gânduri.

Are voie un voice-over să greșească?

Greșeala înseamnă evoluție. În orice fel de meserie, nu doar ca voice-over, este esențial să greșești și să tragi concluzii utile despre cum să îți faci treaba pe viitor.

Pentru a ajunge să pui voci în reclame, pe trailere de film, să dublezi desene animate sau să narezi audiobook-uri, îți trebuie o pregătire temeinică și ai nevoie de foarte mult exercițiu.

Exercițiile potrivite te vor ajuta să îți dai seama cum anume trebuie să sune vocea ta, când trebuie să exprimi o anumită emoție, cum faci acest lucru și cum să își adaptezi tonul în funcție de context.

Dacă ești la început de drum, exersează mult singur, iar apoi caută feedback potrivit. Exercițiul suplimentar te va ajuta să crești.

Ca voice-over ai foarte multă libertate și de cele mai multe ori înregistrezi intervenția, anunțul sau spotul. E un mare avantaj pentru că ai posibilitatea să asculți din nou și să identifici eventualele erori.

Spre deosebire de un reporter de teren care intră în direct la știri și care trebuie să relateze din prima, bine, clar și convingător o știre, un voice-over nu are o presiune chiar atât de mare pe umeri.

Se poate întâmpla să fii presat de timp, uneori, însă aceste momente sunt rare, iar ca voice-over îți poți permite să greșești, dar e foarte important să înveți cu fiecare eroare.

Curs de voice-over

Dacă vrei să înveți tainele acestei profesii, te invităm la cursurile organizate de Școala Dicție.ro.

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului.

Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

 

Curs de Voice Over, în 08-09 aprilie 2023, la București

 

Curs de radio, din 16 martie 2023, la București

 

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *