Trei voice-overi români pe care îi cunoști din desene animate

Trei voice-overi români pe care îi cunoști din desene animate

Meseria de voice-over îți oferă o gamă largă de posibilități când vine vorba de zonele în care poți profesa. Poți fi voce de reclame, de audiobook, de anunțuri sau… de desene animate.

Oamenii care dau viață personajelor din desene animate sunt unii dintre cei mai îndrăgiți voice-overi din lume. Cu siguranță și tu îți amintești cu drag „vocile” personajelor preferate din desenele copilăriei.

Mai ales în anii 2000, mulți actori vocali din țara noastră și-au construit adevărate cariere dublând personaje celebre din desene animate. Duffy, Silvester, Twitty, Louie Anderson, Fulger McQueen și mulți alți „eroi” ai copilăriei au fost dublați de actori români.

Iată trei voice-overi români pe care îi cunoști și din desene animate

Marius Săvescu

Marius Săvescu este unul dintre cei mai cunoscuți actori vocali care dublează desene în limba română. De când a terminat facultatea de actorie, la începutul anilor 90, trăieşte exclusiv din voce.

A dublat mii de voci și a dat viață unor personaje emblematice ca Duffy Duck, Taz, Sylvester, ciocanitoarea Woody sau Sid din Ice Age.

De asemenea, este și voice-over pentru reclame de radio și televiziune.

Richard Balint

Richard Balint este actor și a dublat foarte multe desene animate pentru Zone Studio Oradea. Le-a dat voce unor personaje ca Johnny Bravo, Blue (din serialul Casa Foster), Mandark (Laboratorul lui Dexter), Chris McLean (Insula dramei totale).

Alin Panc

Alin Panc este actor de teatru și televiziune, iar puțin știu despre el ca a stat în spatele unuia dintre cele mai cunoscute personaje din desenele animate ale anilor 2000.

Este vorba despre Louie Anderson, protagonistul serialului Viața cu Louie, bazat pe copilăria comediantului Louie Anderson de pe Fox Kids.

În același serial, actorul George Lungoci (și el un foarte popular voice-over pentru desene animate) i-a dat voce lui Andy Anderson.

 

 

Curs de Voice Over de audiobook, online, din 20 aprilie 2023

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Foto: nbcnews.com

 

Curs de Voice Over, în 08-09 aprilie 2023, la București

 

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *