Trei motive să faci un curs de Voice Over pentru Audiobook

Trei motive să faci un curs de Voice Over pentru Audiobook

Internetul, telefoanele smart și numeroasele rețele de streaming au democratizat atât producția, cât și accesul la conținut audio și video. Cărțile clasice sunt în continuare foarte apreciate, mai ales pentru experiența plăcută de a răsfoi un roman sau de a simți mirosul atât de specific al unei carți, care este iubit de toți cititorii pasionați.

Totuși, au apărut și alternative pentru cărțile clasice, mai ales pentru că oamenii au început să călătoarească tot mai mult, iar asta impune un nou ritm de a consuma povești.

Așa au apărut și au devenit foarte populare audiobook-urile și cărțile pe kindle.

Pentru un voice over este foarte important să „existe” în această lume, însă trebuie să știe și ce are de făcut. Pentru început, ți-am pregătit o listă cu trei motive pentru care, credem noi, e important să urmezi un curs de voice over pentru audiobook.

Și asta nu e tot: dacă îți dorești să fii vocea cărților pe care, mai nou, le ascultăm, hai la cursul organizat de Dicție.ro.

 

Curs de Voice Over de audiobook, online, din 20 aprilie 2023

 

#1 Cărțile în format audio sunt tot mai populare

Audiobook-urile sunt tot mai populare inclusiv în România. În schimbul unui abonament ai acces la mii de cărți din toate domeniile, de la ficțiune, la artă, până la dezvoltare personală și business.

Oamenii ascultă aceste cărți aproape peste tot: în metrou, în mașină, în autobuz, în drum spre facultate sau chiar seara înainte de somn.

Cărțile audio sunt ușor de „consumat”, iar dacă sunt însoțite de o voce care știe să transmită informații bine, îți pot îmbogați realmente viața.

De aceea este foarte important să urmezi un curs de voice over pentru audiobook.

#2 Există mult loc pe piață

Pentru că au început să apară și în țara noastră tot mai multe platforme pentru cărți audio, piața are nevoie de voci antrenate pentru specificul acestei activități.

O voce antrenată pentru lecturarea de audiobook este esențială pentru transmiterea emoțiilor, pentru a introduce ascultătorul în atmosfera și epicul romanului sau pentru a anima diverse personaje (mai ales în cărțile pentru copii).

Iată un alt motiv pentru care ar trebui să urmezi cursul Dicție.ro.

#3 Flexibilitate

Ce trebuie să știi despre meseria de voice over, indiferent că vorbim despre zona de reclame, de dublat desene animate sau de audiobook, este că aceasta îți oferă o foarte mare flexibilitate.

Cei mai mulți artiști vocali preferă să lucreze de acasă, unde și-au amenajat adevărate studiouri. Prin urmare, poți lucra cu oricine, inclusiv cu oameni din străinătate chiar din confortul propriei locuințe.

A fi voice-over de audiobook nu este atât de ușor pe cât pare, necesită multă muncă, dar vine la pachet cu foarte multe avantaje și oportunități.

CURS: Voice Over de Audiobook

Cursul începe joi, 20 aprilie 2023, ora 16.30-18:00. Cursurile se vor încheia pe 11 mai 2023. Durează 4 săptămâni și este împărțit în ședințe de câte 90 minute pe săptămână.

Ce facem la curs?

– Vom studia modalitățile de interpretare pe diferite tipuri de text și evident, lecturarea de pasaje din acestea la microfon – proză

– Vom studia interpretarea pe poezie

– Vom lectura pasaj din carte pentru copii cu diferite personaje – plus dialog

– Vom învăța regulile de lecturare a textelor – intonația și legile frazării

– Elemente de dicție: pronunție,

De asemenea, vom studia stările vocale și ritmul vorbirii.

 

Curs de Voice Over de audiobook, online, din 20 aprilie 2023

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Foto: Cristian Andrei

Curs de Voice Over, în 08-09 aprilie 2023, la București

 

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *