Știridinlume.ro: „utilizarea numeralului a scăzut”

Știridinlume.ro: „utilizarea numeralului a scăzut”
Avem nevoie să fim informați, așadar avem nevoie de știri. Dar trebuie să mai facem o precizare: avem nevoie de știri adevărate, coerente și scrise corect din punct de vedere gramatical. Așa cum citim miile de statusuri de pe rețelele sociale, de multe ori accesăm articole, știri, publicații.

Nu am citit niciun studiu recent care să demonstreze faptul că în timpul pandemiei sau după aceasta utilizarea numeralului a scăzut. Folosim zilnic cel puțin 3 numerale. Fie că spunem cât e ceasul, fie că pronunțăm prețul unui produs sau vârsta noastră, numeralele ne înconjoară și nu cred că vom scăpa de ele prea curând.
Dar ce a vrut să spună autorul articolului de fapt? Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să aflăm care este diferența dintre numerar și numeral.
NUMERAL, conform DEX, este partea de vorbire flexibilă care exprimă, sub diferite aspecte, un număr, o determinare numerică a obiectelor sau ordinea obiectelor prin numărare;
NUMERAR, conform DEX, reprezintă o valoare bănească în monede sau în hârtie-monedă, care poate servi direct pentru plată; bani lichizi, bani gheață.
Așadar, ceea ce voia să spună știrea este că: „în timpul pandemiei de COVID-19, utilizarea numerarului a scăzut”.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *