Știai că englezescul NOON vine de la numeralul NOUĂ?

Știai că englezescul NOON vine de la numeralul NOUĂ?

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

 

Putem spune că numeralele ocupă un loc special în viața noastră. Fără ele nu am ști când e data de naștere a celor apropiați, la ce oră trebuie să ne întâlnim cu cineva, câte kilograme avem sau câte grame de carne avem voie să consumăm în caz că suntem la dietă.

Chiar dacă unele sunt învăluite în mister, numeralele au o poveste aparte și sunt strâns legate de istorie. Astăzi vorbim despre câteva expresii (care conțin numerale) ale căror origini s-ar putea să nu-ți fie cunoscute.

 

NOON

Romanii aveau un stil propriu de a număra orele zilei: luau în calcul răsăritul soarelui pentru orele zilei și apusul soarelui pentru orele nopții și orele nu aveau întotdeauna aceeași durată: vara erau mai lungi orele zilei, iar iarna erau mai lungi orele nopții.

Având în vedere acest sistem de numărătoare a orelor, atenția noastră se îndreaptă către ora a noua. Știai că NOON vine de la numeralul NOUĂ? „Nona” (a noua) a devenit în englezește „noon”, având în vedere ora târzie la care se mânca în trecut în Anglia. Cuvântul a ajuns să însemne „amiază”, iar „după-amiază” se zice „afternoon”, adică „după noon”.

 

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

 

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *