Sfaturi pentru îngrijirea microfonului

Sfaturi pentru îngrijirea microfonului

Un pas important pentru a deveni un voice-over de succes este să te asiguri că alegi microfonul potrivit pentru vocea ta. Odată ce ai găsit cel mai bun microfon pentru vocea ta (și pentru portofelul tău), trebuie să știi cum să ai grijă și cum să-l protejezi pentru a  profita la maximum de investiția ta.

Deci, care sunt modalitățile potrivite pentru a avea grijă de microfonul tău și de a fi sigur că se va păstra într-o stare perfectă pe termen lung?

 

Iată 5 sfaturi pentru păstrarea și îngrijirea microfoanelor:

 

① Ia în considerare un pop up filter

În industria voice-overului se dezbate de ceva vreme importanța filtrelor de zgomot. Sunt ele într-adevăr necesare sau nu? Ei bine, asta ține doar de vocea și stilul tău de a înregistra. Un pop up filter va proteja microfonul de umiditate și va menține diafragma curată.

De-a lungul timpului, o capsulă contaminată va avea în cele din urmă un impact negativ asupra frecvențelor ridicate care sunt emise și va provoca reacții nedorite și zgomot.

 

② Păstrează distanța dintre microfon și gură

Regula spune că ar trebui să-ți poziționezi gura la aproximativ 6 centimetri distanță de microfon în timpul unei sesiuni de înregistrare. Acest lucru va împiedica consoanele explozive să deterioreze capsula.

Dacă ești prea aproape de microfon consoanele explozive precum „p”, „b”, „s” vor eroda în cele din urmă capsula microfonului.

 

 

③ Oprește microfonul corespunzător

Asigură-te că ai conectat cablul la sursa de alimentare înainte de a porni alimentarea. Șocurile de la o sursă de alimentare pot deteriora tubul microfonului.

 

 

④ Depozitează microfonul în siguranță

Este indicat să păstrezi microfonul într-o pungă de plastic atunci când nu îl utilizezi. O pungă de plastic va împiedica praful și particulele să se așeze pe capsulă.

Pune microfonul într-o pungă de plastic atunci când nu lucrezi. Dacă microfonul este configurat în așa fel încât nu este posibil sau convenabil să-l depozitezi într-un anumit loc, acoperă microfonul cu o pungă de plastic oriunde îl poziționezi.

 

⑤ Găsește un spațiu potrivit pentru microfon

Microfoanele sunt instrumente foarte sensibile care răspund la cele mai mici schimbări de presiune. Nu ar trebui să pui microfonul în apropierea difuzoarelor.

Asigură-te că microfonul va sta  într-un loc care nu este umed și la temperatura camerei. Evită camerele cu o temperatură foarte scăzută sau ridicată.

 

↘ Cum cureți microfonul?

Este foarte important să eviți apa sau lichidele atunci când vrei să cureți microfonul. Chiar și o cantitate mică de umiditate îl poate deteriora. Curățarea diafragmei unui microfon este foarte dificilă și nu vrei să să-l deteriorezi.

Poți angaja un profesionist pentru a-ți curăța microfonul sau pur și simplu asigură-te că utilizezi un pop up filter oricând utilizezi microfonul, astfel încât să poți evita umiditatea.

Trimiterea microfoanelor în service poate ajuta la detectarea sau prevenirea unor probleme majore. Umezeala ușoară poate fi îndepărtată mult mai ușor decât un strat de nicotină depus. Verificările periodice ale microfoanelor utilizate în medii cu praf sau fum se dovedesc a fi deosebit de benefice, deoarece costul este mic în comparație cu cel al unei revizii majore.

 

 

Păstrarea microfonului într-o formă excelentă necesită grijă și atenție. Asigură-te că păstrezi corect microfonul și că utilizezi un pop up filter a evita acumularea de salivă în diafragmă. Verifică periodic microfonul, apelează la un profesionist pentru a asigura longevitatea microfonului tău și pentru ca sunetul capturat să fie întotdeauna de cea mai bună calitate.

 

Citește și: „Ce este un pop up filter? Avem într-adevăr nevoie de el la microfon?

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *