Sezonul rece „bate” la ușă. Iată cum să ai grijă de vocea ta

Sezonul rece „bate” la ușă. Iată cum să ai grijă de vocea ta

Vremea neobișnuit de caldă pentru data din calendar ne răsfață pe cei mai mulți dintre noi, însă lucrurile se vor schimba curând. Sezonul rece se apropie, iar gerul „bate” la ușă.

Este foarte important ca un voice-over să iși protejeze vocea în sezonul friguros.

Ți-am pregătit o listă cu sfaturi despre cum să ai grijă tine și de vocea ta.

Răcelile dau mari bătăi de cap oamenilor în acestă perioadă, însă pentru un actor vocal este de-a dreptul tragic să iși piardă vocea chiar și pentru un timp scurt.

#Primul sfat: stai departe de oamenii cu răceală. Spală-te des pe mâini și dezinfectează-te constant. Hrănește-te corespunzător și dormi cel puțin 7-8 ore.

#Următorul sfat este legat de hidratare. Bea multă apă. În timpul iernii, aerul din interior și din exterior este mai uscat decât de obicei, astfel încât corzile voastre pot fi stresate cu umiditatea relativ scăzută. La asta se adaugă faptul că tinzi să bei multă cafea pentru a te încălzi, ceea ce te deshidratează și mai tare. Deci, bea aproximativ 2-3 litri de apă pe zi.

#În sezonul rece te ajută enorm ceaiurile și anumite suplimente. Trebuie să incluzi în rutina ta zilnică ceaiuri cu lămâie, ghimbir, propolis și miere de albine.

#Vitamina C este esențială și o poți lua mai ales din fructe și legume. Evită sucurile tip „fresh” și optează pentru consumul frunctelor întregi.

#Încearcă să profiți de soare. Vitamina D este esențială, mai ales în anotimpul rece când ziua este mai scurtă, vremea mai mohorâtă, iar expunerea la lumină scade.

Vocea este cartea de vizită a unui voice-over. Așadar, trebuie protejată oricând, mai ales iarna. Acordă atenție obiceiurilor zilnice pentru a evita răcelile și implicit neplăcerile cauzate de acestea.

 

Curs de radio, din 07 februarie 2023, la București

 

Foto: Pexels

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *