S-a lansat Străfurnica și prietenii săi, manual de dicție pentru copii

S-a lansat Străfurnica și prietenii săi, manual de dicție pentru copii

Veşti bune pentru cei mici! A apărut primul manual de dicţie pentru copii, „Străfurnica şi prietenii săi”. Autoarea, Carmen Ivanov, a pregătit 400 de exerciţii şi 20 de poveşti ilustrate care vor spori creativitatea şi imaginaţia celor mici. Mai mult, părinții vor descoperi în manualul de dicție foarte multe sfaturi care îi vor ajuta să își îndrume copii să exerseze eficient.

lansare-strafurnica-1024x683

Exerciţiile care îi ajută pe cei mici să vorbească fără cusur pot începe la orice vârstă, ne spune autoarea primului manual de dicţie pentru copii. Lansarea manualului a avut loc pe 17 iunie 2015 la Cercul militar național.

COMANDĂ DE AICI MANUALUL STRĂFURNICA ȘI PRIETENII SĂI

 

Pentru ce vârste este recomandată cartea?

Cartea e concepută pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani. Cei care încă nu ştiu să citească pot fi ajutaţi de părinţi, iar lectura cu voce tare a Străfurnicii poate fi cu adevărat distractivă. Pentru părinţii prea ocupaţi există şi un audiobook cu poveştile Străfurnicii citite de Carmen Ivanov şi Mihai Crăciun, cu voci potrivite pentru toţi prietenii Străfurnicii. E amuzant de ascultat.

COMANDĂ DE AICI MANUALUL STRĂFURNICA ȘI PRIETENII SĂI

strafurnica-si-prietenii-sai-1-726x1024

Cine este Străfurnica?

Străfurnica este personajul care îi va introduce pe cei mici în lumea imaginară şi plină de aventuri din cele 20 de poveşti din manualul de dicţie. Intenţia mea a fost de a crea un univers nou, cu un personaj principal nemaiîntâlnit. Menirea Străfurnicii este să rezolve toate problemele prietenilor săi şi să se implice în cele mai năstruşnice aventuri. Şi evident, să te facă să citeşti de mai multe ori un paragraf, până reuşeşti să pronunţi toate sunetele.

Care este cel mai păcătos exerciţiu din carte?

La cele de încurcă-limba printre cele mai grele sunt: Şase saşi în şase saci, cupă cu capac, capac cu cupă şi, poate cel mai greu pentru copii: Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie, unde se descocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi, ca să se descocostârcărească de cocostârcăria lui. Din seria de poveşti ale Străfurnicii, cea mai grea e cu siguranţă Străfurnica şi pescăruşul Pişti.

carmen-ivanov-lansare-carte-dictie-pentru-copii-1024x683

Ce ne propunem?

Într-o lume în care adulţii vorbesc din ce în ce mai greşit şi cu un vocabular din ce în ce mai limitat, Carmen Ivanov are curajul şi priceperea necesară pentru a pune laolaltă toată experienţa sa adunată de-a lungul vremii în această carte pentru cei mici. Obiectivul declarat al autoarei, o dicţie bună, se adresează părinţilor şi bunicilor care îşi doresc un viitor mai bun pentru copiii şi nepoţii lor, un viitor lipsit de greşeli de comunicare şi de probleme de vorbire.

De ce România are nevoie de un manual de dicție pentru copii?

În jur de 2000 de copii sunt diagnosticaţi anual cu tulburări de vorbire sau de scriere. Pentru ei, e vital ca părinţii să-şi dea seama că lucrurile nu stau tocmai bine şi să-i ducă din vreme la un specialist. Foarte multe dintre defectele de vorbire pot dispărea cu totul prin exerciţiu sau pot fi măcar atenuate dacă sunt identificate la timp. Ce te faci însă dacă puştiul tău nu pare să aibă mari probleme, dar parcă nici nu vorbeşte cum ar trebui? Îi e lene să pronunţe răspicat şi să-şi formuleze corect şi complet propoziţiile sau vorbeşte repede şi ciunteşte cuvintele de nu mai înţelegi nimic. Cititul cu voce tare, povestitul şi nişte exerciţii amuzante de dicţie pot face minuni.

Carmen Ivanov a explicat şi problema copiilor atunci când vine vorba de comunicare. “Faptul că nu deschid gura suficient de mare, de lene, duce la înghiţirea silabelor şi la mototolirea sunetelor, ceea ce conduce la un discurs disonant şi foarte greu de urmărit”, a mai spus autoarea celor două manuale.

Dicţia se poate antrena. E la fel ca îndemânarea pe care o dobândeşti într-un sport sau când începi să studiezi un instrument muzical. Poţi avea rezultate spectaculoase sau mai modeste, unii sunt mai talentaţi, alţii mai împiedicaţi, dar buna vorbire se deprinde sau, în orice caz, poţi vorbi mult mai bine prin exerciţiu.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *