S-a lansat cartea „613 greșeli gramaticale în limba română”, de Carmen Ivanov

S-a lansat cartea „613 greșeli gramaticale în limba română”, de Carmen Ivanov

Gramatica pune bazele unei comunicări eficiente. La fel cum un fir de telefonie configurat necorespunzător poate provoca zgomot în timpul unei conversații telefonice, gramatica necorespunzătoare poate afecta, de asemenea, sensul și claritatea unui mesaj pe care vrem să-l transmitem.

 

Editura Paginarium Publishing a lansat cartea „613 greșeli gramaticale în limba română”, de Carmen Ivanov.

 

↘ Despre carte

613 greșeli gramaticale în limba română, de Carmen Ivanov, este o lucrare ce își propune să atragă atenția asupra formelor greșite ale cuvintelor folosite în mod uzual în limba română și să ajute la corectarea modului în care vorbim.

Această culegere de greșeli gramaticale este un manifest împotriva trunchierii limbii române și ne dorim să atragem atenția asupra modului defectuos în care este folosit acest instrument de comunicare chiar de la cel mai înalt nivel, însă nu doar acolo, ci și în școli, pe stradă sau chiar acasă.

Greșelile de limbă sunt din ce în ce mai numeroase, iar obiectivul acestei cărți este acela de a prezenta care sunt cele mai frecvente greșeli de exprimare în limba română.

Variantele corecte prezentate în această carte au o bază științifică fermă: cea mai nouă ediție a Dicționarului ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române (Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, Editura Univers Enciclopedic, ediția 2005), lucrare fundamentală pentru studiul limbii române, dar și Dicționarul explicativ al limbii române (Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, ediția 2016).

 

🛒 Click AICI pentru a comanda cartea

Limbajul lucrării este accesibil oricărui cititor pentru că nu este foarte tehnic și vine în sprijinul celor care vor să vorbească o limbă română corectă și să-și consolideze abilitățile de comunicare.  Această lucrare se adresează tuturor celor care își doresc să vorbească limba română în mod corect: elevi, studenți, cadre didactice, traineri, jurnaliști, avocați sau comunicatori în general.

Mulți dintre români știu să folosească în mod corect limba română, cunosc regulile gramaticale deci nu pot trece cu vederea aceste derapaje lingvistice traduse prin exprimări de genul: “Orice om îi este frică”, “alegeri parlamentale” sau anul 2020 citit 20-20, derapaje lingvistice făcute chiar de un fost premier al României, în transmisiuni televizate.

Trebuie menționat faptul că întreg proiectul a pornit de la faptul că auzim frecvent în jurul nostru persoane care folosesc incorect limba română, formele sau sensurile cuvintelor, încât îți vine să le corectezi, chiar dacă nu cunoști aceste persoane.

Prin această carte avem acum ocazia, din ce în ce mai rară, de a deveni mult mai buni în vorbirea de zi cu zi sau în fața unui public, ci și oameni mai buni, din respect pentru limba pe care am moștenit-o.

 

↘ Despre autor

Carmen Ivanov este trainer de dicție la PRO TV, doctorand SNSPA în Comunicare și este unul dintre cei mai cunoscuți traineri de dicție din România, a antrenat peste 12.000 de persoane în ultimii 15 ani pe zona de dicție, voice over și public speaking. Carmen Ivanov este trainer acreditat ANC (CNFPA) și a vorbit peste 10.000 de ore în faţa microfonului de radio şi cel puţin 50% din vremea asta a dedicat-o știrilor. Desigur, nu a ratat nici zona de televiziune unde a fost editor de jurnal la Realitatea TV, pentru că ştii cum se spune: “video killed the radio star”. În prezent Carmen Ivanov conduce Școala TV pentru copii Dicție.ro, unde susține și cursurile de dicție, radio și prezentare TV.

De asemenea, Carmen Ivanov a fost selecționată pentru singurul sintetizator vocal din lume în limba română, creat de către o echipă din Polonia, care a căutat vocea perfectă pentru acest sintetizator. Programul a descompus în foneme vocea înregistrată inițial, iar acum recompune cuvinte, altfel spus, poate traduce cuvintele scrise în vorbe rostite și are aplicaţii multiple, de la comunicarea între persoane cu dizabilităţi, la trimiterea de e-mailuri audio.

 

În calitate de autoare, Carmen Ivanov a publicat primul manual de dicție, „Șase sași în șase saci”, un manual complet și complex care ajută vorbitorii să se exprime corespunzător, să-și rezolve problemele de dicție și să aibă o comunicare cât mai eficientă. Manualul există și în versiunea audio, unde vei auzi chiar vocea autoarei.

După manualul de dicție pentru adulți, aceasta a publicat și două manuale de dicție pentru copii „Străfurnica și prietenii săi” și „Străfurnica în căutarea Atlantidei”, singurele manuale de dicție pentru copii din România. Cartea este plină de ilustrații și povești uimitoare cu ajutorul cărora copiii vor învăța ce înseamnă vorbirea coresctă și vor avea ocazia să exerseze prin intermediul exercițiilor atent selecționate.

 

↘ Comenzi

Poți accesa Magazinul Dicție.ro pentru a comanda cartea. De asemenea, aici vei mai găsi:

🛒 Manualul de dicție pentru adulți „Șase sași în șase saci

🛒 Manualul de dicție pentru copii „Străfurnica și prietenii săi” (volum 1)

🛒 Manualul de dicție pentru copii „Străfurnica în căutarea Atlantidei” (volum 2)

 

 

Cartea se găsește și la Editura Paginarium Publishing.

2 Comentarii

  • camelutza Posted 20/08/2020 12:22

    interesant titlul…613 – imi aminteste de cele 613 porunci biblice…

  • Antonius Naghiu Posted 31/08/2020 22:00

    Cum gasesc szi eu applicatzia aia gratis ce functzioneaza shi pe android shi iqs? Imi ajumg cele 300, pentru inceputul meu. 616 sunt prea multzi bani pentru mine

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *