Primarul Iașiului: „analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru”

Primarul Iașiului: „analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru”

Un studiu din anul 2019 arăta că 39% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional. Aproape 40% dintre ei nu înţeleg un text pe care îl citesc la prima vedere şi nu pot face deducţii logice simple. În clasamentul european al analfabetismului funcţional, România ocupă primul loc, iar acest lucru este îngrijorător.

 

Primarul orașului Iași, Mihai Chirica, în timpul unei conferințe, a comis o gafă uriașă. În discursul candidaturii pentru un nou mandat, acesta a spus un lucru extrem de grav: „Vom continua proiectele noastre, să ne dezvoltăm, să promovăm un mediu curat, să aducem cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor noștri, să le facem un sistem educativ de prim rang, iar analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru”.

VIDEO:

Noi ne dorim exact opusul. Adică să putem învăța și înțelege cu ușurință limba română și să o folosim corespunzător atât în societate, cât și în viața personală. Și poate dacă am vorbi corect și am citi, rata analfabetismului în România ar scădea și nu am mai fi pe primul loc în Europa.

 

⚠️⚠️⚠️ S-a lansat cartea „613 greșeli gramaticale în limba română”, de Carmen Ivanov

 

Demersul autoarei acestei culegeri, este fără îndoială, unul îndreptat spre corectarea greșelilor de limbă română, fonetică sau gramatică și de a atrage atenția asupra faptului că fiecare dintre noi suntem datori să ne perfecționăm continuu, mai ales când vine vorba despre limba maternă, pe care o folosim atât în mediile academice, cât și acasă, pe stradă sau la serviciu.

Cartea conține și 50 de teste de gramatică pentru verificarea cunoștințelor.

Click AICI pentru a comanda cartea

 

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *