Poveștile bune sunt esențiale

Poveștile bune sunt esențiale

Povestea contează: Apple, Microsoft, Google, Tesla, Coca-Cola sunt câteva dintre numele care demonstrează că acest aspect este esențial în dezvoltarea unui brand puternic. Economia, politica și marketingul arată același lucru.

Toate marile concepte ale lumii, atât cele de„ieri” cât și cele de „astăzi”, au acest lucru în comun – POVESTEA.

Oamenii tind să fie atrași de povești, iar creierul uman funcționează în paradigma narațiunilor.

De câte ori nu te-ai surprins în situația în care ai stat cu sufletul la gură în timp ce citeai o carte sau priveai un film, fără ca măcar să mai percepi trecerea timpului, doar pentru a afla deznodământul.

Și argumentele care justifică deciziile personale sunt tot povești.

Unele povești au fost atât de bune încât au devenit universale pe glob. Banii de exemplu, spune economistul grec Yanis Varoufakis, sunt o „poveste” în legătură cu care s-a pus de acord întreaga lume. Altfel, nu ar fi funcționat, iar banii nu ar fi avut valoare.

Probabil te întrebi ce legătură au toate aceste elemente cu dicția, voice overul sau comentariul sportiv.

Ei bine, pe lângă abilitățile tehnice pe care trebuie să le dobândească profesioniștii acestor domenii, și despre care am discutat și cu alte ocazii, un element important pe care trebuie să-l iei în calcul și pe care trebuie să îl dezvolți este capacitatea de a spune povești.

Poveștile atrag oameni și creează comunități.

Dacă vrei să fii un voice over bun, trebuie să spui povești bune. Oamenii se regăsesc în acestea și le caută pe cele clare, coerente și credibile. Autenticitatea și experiențele personale sunt ingrediente esențiale.

Discursul lui Steve Jobs de la Stanford, pe care l-au urmărit milioane de oameni și care a avut un impact uriaș asupra tinerilor, a spus o poveste bună, inspirațională și de efect.

 

De ce să urmezi un curs de comentariu de sport

Comentatorii sportivi sunt unii dintre oamenii care au cele mai interesante și palpitante povești.

Urmarea unui curs de comentariu sportiv poate fi o investiție valoroasă în dezvoltarea abilităților de vorbire și în cariera voastră în acest domeniu.

Înscrierea la un curs de comentariu sportiv poate fi o experiență extrem de valoroasă pentru oricine dorește să-și îmbunătățească abilitățile de vorbire, să învețe noi tehnici de comunicare și să devină mai conștient de elementele de bază ale comentariului sportiv.

AICI, detalii despre curs!

Cursul de comentariu și prezentare sportivă durează trei luni și te pregătește pentru debutul tău în lumea sportului în televiziune.

 

Foto: Pexels

 

Tabăra de Televiziune pentru copii, 16-22 iunie 2023, la Bușteni

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *