Plânsul copiilor poate prezice vocea lor de adulți, arată un studiu

Plânsul copiilor poate prezice vocea lor de adulți, arată un studiu

Data viitoare când auzi un bebeluș plângând, ascultă-l mai bine. Plânsul acela ar putea spune câte ceva despre cum vocea lui va suna peste câteva decenii.

Cercetările au arătat deja că tonul vocii unei persoane rămâne la fel în perioada adultă și că modul în care sună vocea noastră ca adulți poate fi determinat înainte de pubertate. Un studiu recent a indicat că tonul, frecvența vocii unui băiat în vârstă de 7 ani poate să prezică cum va suna vocea lui la maturitate.

Deci, când începe vocea să iasă la iveală? Un grup de cercetători a emis ipoteza că diferențele de ton, frecvență ar apărea foarte devreme – chiar și la copiii care nu au învățat încă să vorbească.

Cercetarea indică faptul că pitch-ul vocii copiilor la vârsta de 4 luni poate prezice pitch-ul vocii lor la vârsta de 5 ani. De fapt, au spus cercetătorii, diferențele identificabile la scâncetele și plânsul copiilor pot explica 41 % din diferențele în pitch-ul vocii care se formează până la vârsta de 5 ani.

Pitch-ul vocii reprezintă calitatea sunetului determinată de viteza vibrațiilor care îl produc; gradul de intensitate al unui sunet, fie el acut sau grav. Tot cercetătorii spun următorul lucru: cum sunăm acum, la maturitate are mare legătură cu timpul petrecut în pântecul mamei.

Carolyn Hodges-Simeon, profesor asistent la Universitatea din Boston a declarat că cercetarea a arătat că pitch-ul vocal afectează impresiile noastre despre dominația fizică și socială, atractivitatea și încrederea unei persoane.

Pentru a-și desfășura studiile, o echipă formată din cinci cercetători bioacustici a înregistrat vocile a 15 copii francezi – șase fete și nouă băieți – cu vârste cuprinse între 4 și 5 ani. De asemenea, au avut înregistrări și cu strigătele lor când aveau vârsta cuprinsă între 2 și 5 luni.

Studiile anterioare au arătat că, deși vocile umane adulte variază în mod semnificativ în funcție de sex, nu există diferențe sexuale în câmpul de strigăte ale copiilor sau în discursul copiilor înainte de pubertate.

 

Citește și: „De ce își urăsc oamenii propria voce?

1 Comentariu

  • antsclass Posted 26/08/2018 14:14

    They don”t understand that I care about as much of their opinion as they do mine. Which is none at all. Just my opinion. Which no one cares about so why did I waste my time writing this? Duh.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *