Pe lângă reclame, ce mai poate face un voice-over?

Pe lângă reclame, ce mai poate face un voice-over?

Meseria de voice-over nu presupune doar reclame. Este adevărat că domeniul reclamelor este, poate, cel mai popular element din ecosistemul acestei profesii. Însă lucrurile nu se opresc aici.

Iată alte cinci lucruri pe care le mai poate face un voice-over, pe lângă reclame.

#1 Desene animate

Poate nu te-ai gândit până acum, dar oamenii care dau viață personajelor din desene animate sunt unii dintre cei mai îndrăgiți voice-overi din lume. Cu siguranță și tu îți amintești cu drag „vocile” personajelor preferate din desenele copilăriei.

În Stele Unite, de pildă, vocile din desene animate au ajuns legendare.

De exemplu, Clarence Nash i-a dat voce lui Donald Duck, Wayne Allwine lui Mickey Mouse sau Don Messick, care a fost una dintre vocile lui Scooby-Doo.

Și țara noastră are „voci” memorabile pentru dublajul desenelor animate: Marius Săvescu, Anca Sigmirean, Doru Presecan sau Sebastian Lupu, fiind printre cele mai cunoscute nume.

#2 Trailere de film

Vocile din spatele trailerelor sună de cele mai multe ori dramatic și spectaculos. Pentru acest tip de conținut sunt căutate vocile deosebite, însă teaserele pentru filme pot fi de multe feluri, așa că, cu siguranță, există o voce potrivită pentru orice trailer.

#3 Audiobook

La fel ca podcasturile, cărțile audio au devenit foarte populare în ultimii ani. Oamenii ascultă audiobook-uri la sală, în autobuz, acasă sau înainte de culcare.

Există o diversitate foarte mare, de aceea voice-overii au nenumărate oportunități.

Mai mult, tehnic vorbind, audiobook-urile nu sunt greu de realizat.

#4 Anunțuri

Vocea de la metrou este, probabil, cel mai popular voice-over din București. Iată că meseria de voice-over te poate duce către zone pe care, poate, nici nu le intuiai.

#5 Cursuri

Dacă ești un bun voice-over îi poți învăța și pe alții cum să facă această meserie, iar dacă vrei să înveți tainele acestei profesii, te invităm la cursurile organizate de Școala Dicție.ro.

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului.

Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Foto: Pexels

 

Curs de Voice Over, în 18-19 martie 2023, la București

 

Curs de radio, din 16 martie 2023, la București

 

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *