Patru canale de YouTube românești care te învață lucruri interesante

Patru canale de YouTube românești care te învață lucruri interesante

Din ce în ce mai mult conținut este produs zilnic în mediul online românesc, iar față de acum câțiva ani a crescut foarte mult și calitatea. Există podcasturi și clipuri aproape despre orice tip de subiect: de la IT, comedie, călătorii și educație.

Astăzi îți aduc patru recomandări interesante. Mai exact, patru creatori de conținut ale căror surse principale din inspirație sunt cărțile. De la ei poți învăța lucruri noi care vor contribui la dezlvoltarea ta.

CURS DE DICȚIE

Zaiafet

Este unul dintre cele mai vechi canale de YouTube din România, pornit în anul 2014. Abordează subiecte diverse: portretele unor personaje cunoscute într-un fel sau altul în istorie (de exemplu există un material amplu despre „Zaraza”, celebrul personaj din șlagărul omonim), există și o serie cu cele mai importante opere pentru Bacalaureat sau o altă serie foarte interesantă tratează  perioada comunistă din țara noastră.

Moise

Tot cu subiecte inspirate din cărți, Cătălin Moise publică materiale ample în care nu se ferește de teme mai delicate. Astfel de serii sunt cele despre droguri sau capitalism. Și opera filosoful Nietzsche este tratată pe larg de Moise în materialele sale.

4 fără 15

Dacă ești vreodată în pană de idei când vine vorba despre ce cărți să mai citești, canalul 4 fără 15 este ceea ce cauți. Ruxandra Gîdei este vlogger literar, iar în fiecare dintre clipurile sale vine cu zeci de recomandări de lectură, pentru toate gusturile și din toate perioadele. E aproape imposibil să nu găsești măcăr un titlu interesant printre sutele recomandate de-a lungul timpului la 4 fără 15.

Cristian Presură

Cristian Presură este unul dintre cei mai populari fizicieni din țara noastră. Explică într-un limbaj accesibil niște fenomene care cu greu pot fi înțelese de mintea unei persoane obișnuite. Sunt lucruri legate de univers, planete, găuri negre sau comete.

Printre altele, Cristian Presură îți explică ce formă are Universul, ce este materia întunecată și dacă aceasta există, ce este fizica nucleară și dacă omenirea poate coloniza alte planete.

Toate subiectele abordate conțin explicații științifice.

Tabăra de Televiziune de iarnă pentru copii, 03-08 ianuarie 2023

Vă invităm în Tabăra TV pentru copii, organizată de Dicție.ro în perioada 03-08 ianuarie 2023 la Bușteni, județul Prahova.

Sunt doar 32 de locuri disponibile în această tabără.

Pe parcursul taberei vom avea activități de dicție, actorie, televiziune, radio, activități sportive, jocuri de iarnă, pictură, drumeții și, desigur, distracție și voie bună. Vor fi realizate filmări cu fiecare copil la activitățile de televiziune și actorie și înregistrări audio la orele de radio.

Ce cursuri te așteaptă în această toamnă

Pentru toamna anului 2022, Dicție.ro ți-a pregătit o mulțime de cursuri. Ai probleme cu un anumit sunet, vrei să-ți lucrezi vocea și să cunoști tainele voice-overului, ai emoții atunci când ții o prezentare, vrei să-ți vezi copilul la TV?

Sunt disponibile cursuri de voice over, lecții personalizate de dicție, de public speaking și mediatraining.

Găsești mai multe detalii pe Dicție.ro

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *