Institutul de tehnologie din Massachusetts: cel mai complicat exercițiu de dicție din lume

Institutul de tehnologie din Massachusetts: cel mai complicat exercițiu de dicție din lume

O echipă de cercetători MIT a dezvoltat cel mai complicat exercițiu de dicție de tipul încurcă-limba din lume (spun ei), care poate ajuta chiar la dezvoltarea creierului.

Spune de 10 ori, repede: „Pad kid poured curd pulled cod”. Potrivit cercetătorilor, este atât de dificil încât niciunul dintre subiecții din studiul de vorbire din SUA nu l-a putut repeta, în timp ce unii pur și simplu au încetat să vorbească după primele încercări.

Șirul de cuvinte a fost creat pentru a investiga erorile de vorbire și pentru a face lumină asupra proceselor vorbirii ale creierului. Cercetătorii menționează și faptul că exercițiile de dicție de tipul încurcă-limba ne pot învăța multe despre creierul nostru și despre cum funcționează acesta.

5 exerciții de dicție în limba română

# Sighitibum ala bim bum bam, strigătul cilipanezului în căutarea baldibuzului omorât de un cris cras, într-un stil abracadabrant pentru că nu a vrut să-l omoare pe hipocate-elefanto-camerosul, ascuns după un camilolabilolabalascop deoarece mâncase citopiperazina si se brohănise cu brohoteele în drămandău.
# Unilateralitatea colocviilor desolidarizează conştiinciozitatea energeticienilor care manifestă o imperturbabilitate indescriptibilă în locul nabucodonosorienei ireproşabilităţi.
# Nu-i greu a zice titiridva tidva, da-i greu a destitiridvi titiridvitura titiridvei tidvei.
# Fofiţă fondofirliţă, forofifo–fenderliţă şi fifoi fondofirloi, forofifo–fenderloi
# Colo-n vale p-un pitroi sta o codobătură si un codobăturoi, codobăturoiu codobătureşte codobătura, codobătura nu poate codobături codobăturoiu.

 

CURS DE DICȚIE

 

Fie că îți dorești o carieră de succes, mai multă încredere în propria persoană sau să îți îmbunătăţeşti relațiile cu cei din jur, o dicție antrenată te va ajuta cu siguranță.

Tabăra de Televiziune pentru copii, 22-28 octombrie 2022

 

Unde? La Bușteni, județul Prahova. Sunt 30 de locuri disponibile în această tabără!

Ce facem în Tabără?

Pe parcursul taberei vom avea activități de dicție, actorie, televiziune, radio, activități sportive, pictură, drumeții și, desigur, distracție și voie bună. Vor fi realizate filmări cu fiecare copil la activitățile de televiziune și actorie și înregistrări audio la orele de radio.

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *