Importanța dicției și a vocabularului pentru copii

Importanța dicției și a vocabularului pentru copii

Un vocabular puternic ajută la înțelegere, comunicare și la capacitatea de citire și exprimare.

În timp ce copiii progresează prin școală, ei vor trebui să folosească o serie de adjective, verbe și alte aspecte ale gramaticii, diferite abilități de comunicare și socializare, procedee de empatie și înțelegere a mediul înconjurător pentru a lua decizii importante și pentru a atinge niveluri mai înalte în procesul lor de dezvoltare și educare. Dicția și extinderea vocabularului nu sunt doar necesare pentru cariera lor academică, ci reprezintă o serie de abilități esențiale de viață care necesită timp și practică pentru a fi dezvoltate.

CLICK AICI PENTRU ÎNSCRIEREA LA UN CURS DE DICȚIE PENTRU COPII 

Copiii învață mult de la adulți și există multe modalități prin care îți poți ajuta copilul să învețe cuvinte noi și să vorbească corect. Iată câteva activități pe care le poți face cu copilul tău pentru a inspira curiozitatea cu privire la cuvinte și dicție:

 

↘ Încurajează copilul să caute cuvinte noi folosind un dicționar, astfel încât să poată înțelege semnificația. Apoi să învețe să pronunțe cuvintele corect și să încerce să construiască propoziții cu acele cuvinte, pentru a-i fi mai ușor să le utilizeze ulterior.

↘ Inițiază discuții și lasă-l pe el să vorbească mai mult, să se poată exprima cât mai bine cu privire la temele discutate. Desigur, trebuie să aibă loc o conversație pentru a deprinde modalitățile de purtare a unui dialog în societate.

↘ Poți încerca jocurile de cuvinte, exercițiile de dicție încurcă limba și poți, de asemenea, să îl ajuți să-și exerseze dicția cu povești amuzante și pline de tâlc, care vor transforma plictiseala în energie și bucurie și va învăța, cu ajutorul personajelor comice, să vorbească corect:

Comandă acum manualul de dicție pentru copii „Străfurnica și prietenii săi”, Manual de dicție și Audiobook

↘ Găsește un nou cuvânt/exercițiu de dicție al zilei și introduce-l în conversațiile cu copilul tău.

↘ Încurajează-l să citească și să exerseze de unul singur, independent.

 

Ca orice abilitate, abilitățile de comunicare pot fi dezvoltate și perfecționate prin practică, dar ajutând la dezvoltarea abilităților de comunicare a copilului încă de mic, îl vei echipa imediat cu aptitudinile necesare pentru a-și construi un viitor de succes.

 

Înscrie-l pe copilul tău la Școala TV pentru copii

 

 

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *