Face gramatica parte din comunicare?

Face gramatica parte din comunicare?
🗣 Comunicarea este o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi, nu putem trăi într-o societate fiind izolați, fără interacțiuni. Comunicarea este un proces folosit pentru a exprima idei și sentimente sau folosit pentru a oferi informații, implică schimbul de idei și informații de la o persoană la alta. Pentru a se exprima bine și cu succes, oamenii trebuie să învețe să comunice eficient.
🗣 GRAMATICA pune bazele unei comunicări eficiente. Așa cum un fir telefonic configurat necorespunzător poate cauza interferențe în timpul unei conversații, gramatica necorespunzătoare poate afecta, de asemenea, semnificația și claritatea unui mesaj dorit. Dacă este necesar să reformulezi propoziții în mod repetat, fluxul are de suferit și implicarea în comunicare este oprită. Mai mult, gramatica îți oferă CREDIBILITATE.
🗣 Abilitățile de gramatică sunt utile în fiecare aspect al vieții, de la educație la management și viață socială până la oportunități de angajare. Ele sunt la fel de importante și acasă, unde copiii învață tiparele gramaticale de la părinți. Abilitățile de gramatică sunt importante pentru a fi un lider competent. Competența gramaticală face parte din competența de comunicare: pentru a obține o comunicare eficientă oamenii ar trebui să acorde atenție gramaticii.
🗣 Gramatica ajută extrem de mult și la ACURATEȚE. Aceasta înseamnă că regulile gramaticale pot ajuta vorbitorii să dezvolte un obicei de a gândi logic și clar și vor deveni mai preciși atunci când folosesc limbajul. Folosirea gramaticii este un semn de RESPECT, atât pentru vorbitori, cât și pentru ascultători. O persoană cu abilități slabe în ceea ce privește gramatica poate avea o impresie negativă la prima întâlnire și greu se îndepărtează o părere negativă.
🗣 ERORILE GRAMATICALE te pot face de râs, îți pot lua șansa unui nou loc de muncă etc. Gramatica corectă este un instrument valoros pentru succes în toate domeniile vieții. Nu este un instrument de segregare, ci un instrument de deschidere a ușilor.
🗣 Orice material care este corect din punct de vedere gramatical indică conștientizare și atenție din partea vorbitorului /scriitorului. Dacă indică contrariul, oamenii vor pune la îndoială credibilitatea și acuratețea conținutului și a ta. Așa cum regulile sunt necesare în situațiile de zi cu zi, regulile gramaticale sunt de asemenea esențiale în viața de zi cu zi.

 

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *